Ziggy van den Brink


Ga naar de inhoudsopgave

2010 - 2011

Wedstrijdverslagen > archief

Einde seizoen !


Ja wat zullen we hier nu zeggen ? Ik denk dat mijn resultaten afgelopen seizoen wel voor zichzelf spreken. Toch had ik zelf na vorig jaar nooit gedacht dat het nog mooier en nog beter zou kunnen worden. Ik heb echt een superseizoen mogen beleven. Drie NK medailles waarvan Nederlands kampioen -17 toch wel de mooiste was. Vooral nadat ik op het NK -15 door een rugblessure derde was geworden was dit een hele mooie belevenis.

Ook heb ik op ďbelangrijkeĒ toernooien, zoals Bremen (9e) Antwerpen (1e) Burgum (1e) Dutch Open (3e) en Lund (2e) laten zien dat ik mijn mannetje sta.

Ik heb de afgelopen jaren erg veel gehad aan de talententrainingen -15 waarvan ik het jammer vind dat de JBN heeft besloten deze te stoppen. Immers in deze leeftijdsgroep word technisch de basis gelegd voor later. Ik vind het spijtig dat veel kinderen na mij deze trainingen zullen moeten missen.

Volgend jaar ga ik over naar de -17. Ik heb ondertussen al een uitnodiging voor de kernploegtrainingen in Nieuwegein en de JPS trainingen in Rotterdam Hoogvliet ontvangen. Na de zomervakantie ga ik deze trainingen oppakken zodat ik in januari 2012 vol vertrouwen mijn entrť in de -17 kan maken.

Vanaf hier wil ik al mijn judovrienden, trainers, coaches lezers van deze site etc. een hele fijne zomervakantie toewensen, we zien elkaar volgend seizoen vast wel weer op of rond de Tatami !

1 t/m 5 juni 2011 16e Budo Cup Nord (Lund, Zweden)

Vandaag gingen we dus met een aantal Slingerlanders met Mahorokan mee naar Lund in Zweden. Om vijf uur sí morgens moesten we al met de bus weg De weging was sí avonds om ongeveer 8 uur, iedereen woog goed dus dat was geen probleem.De Budo Cup Nord staat aangeschreven als het grootste toernooi van ScandinaviŽ met deelnemers uit o.a. Zweden, Noorwegen, Finland, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Schotland en Nederland.

Ik deed mee in de -50 en mijn eerste wedstrijd was tegen Mathias Zachau van HelsingÝr JK uit Denemarken. ik won deze wedstrijd in de Golden score met een Tomo-Nage, IpponMijn tweede partij was tegen
Carl Kjellberg van Uppsala JK uit Zweden. Ik won deze wedstrijd met een Sode, IpponMijn derde wedstrijd was tegen
Viktor Hermansen van het Nationale Team Noorwegen. Deze won ik binnen een minuut met een lage schouderworpOndertussen had Rowin ook zijn eerste drie wedstrijden gewonnen waardoor ik in de halve finale tegen hem moest judoŽn. De partij ging gelijk op we hadden allebei kansen om te scoren maar in de laatste seconden won ik toch met een Yugo door een Tai-O-Toshi

Hierdoor stond ik dus in de finale tegenover
Acland Wendt van JC90 uit Duitsland.
Acland is een erg goede judoka die onlangs nog de Thuringer Messe cup op zijn naam wist te schrijven en daar tevens de prijs kreeg voor beste technische judoka van dat toernooi, geen kattenpis dus.
In de reguliere wedstrijdtijd wisten wij allebei niet tot scoren te komen al had ik een aantal kansen. In de Golden score was het uiteindelijk Acland die aan het langste eind trok en mij versloeg met een Ippon door een heupworp.Ik werd dus uiteindelijk tweede op dit laatste toernooi dit seizoen
Na het Toernooi hebben we nog een stage gevolgd We hebben lekker veel randoriís gemaakt en ik heb een aantal nieuwe technieken geleerd die ik zeker wil toepassen volgend seizoen.
Zondagmorgen vroeg moesten we alle spullen weer inpakken om met de bus richting huis te gaan. Om half elf síavonds kwamen we moe maar voldaan in Maassluis aan. Ik heb echt genoten van deze dagen en wil de begeleiders en judokaís van Mahorokan heel erg bedanken voor deze leuke en vooral leerzame dagen !.voor foto's klik hier


29 mei 2011 Mahorokan Westland toernooi

Na het mooie resultaat op het teamtoernooi gisteren was vandaag ons laatste toernooi van het seizoen. Traditiegetrouw sluiten wij dit af met het Mahorokan Westland toernooi in sí Gravenzande. Dit jaar hebben we echter nog een lekker toetje in het vooruitzicht. Van 1 tot en met 5 juni gaan een aantal Slingerlanders waaronder Rowin en ik met Mahorokan mee naar Zweden om daar deel te nemen aan de Budo Nord cup 2011 gevolgd door een trainingsstage.
Maar vandaag eerst het Westland toernooi.

Ik deed mee in de -50 en moest mijn eerste wedstrijd tegen Ruben van der Maas Ik maakte eerst een schouderworp met twist waarvoor ik een Yugo kreeg. Uiteindelijk won ik de partij met een Sankaku houdgreep, Ippon.Nu moest ik tegen Sam van Buiten, deze wedstrijd won ik al na 12 seconden door een overname van een Uchi-Mata, Ippon.Mijn derde partij was tegen Robin van Os, deze wedstrijd won ik weer met een Sankaku, IpponHierdoor stond ik in de finale tegen Max Wurth. Deze was binnen een halve minuut afgelopen door een perfecte Tomo-Nage.Hierdoor werd ik op mijn laatste "officiŽle" toernooi eerste, een mooie afsluiting van dit seizoen !voor foto's klik hier


28 mei 2011 Nederlands kampioenschappen teams -15

Vandaag gingen we naar Nijmegen voor het Nederlands Kampioenschap teams -15
Wij hadden ons als districtskampioen geplaatst voor deze finale. Dit was mijn derde en laatste NK van dit seizoen. Het zou mooi zijn als ik mijn derde NK medaille dit seizoen zou verdienen. Aangezien een aantal van ons ondertussen in een hoger gewicht judoŽn moest er wel wat geschoven worden. Ons team bestond uit Jeffrey van der Vliet -42, Dean Sonder -46, Rowin en Ziggy van den Brink -50, Jorian Haas -55 en Davy van der Steen -60.

Vooraf was er nogal gezeur over verenigingen die voor deze finale judokaís ďinhuurdenĒ , wij van Slingerland zouden het gewoon met ons eigen team proberen. Het is namelijk het eerlijkst om diegene die in de voorrondes geknokt hebben om dit te bereiken ook deze finaledag mee te laten maken.

De loting bepaalde dat wij eerst tegen Judo Yushi zouden uitkomen, de meest geduchte tegenstander (met inhuur van Owen Corzilius). Er werd besloten dat ik deze eerste partij in de -55 zou judoŽn. Hierdoor kwam ik uit tegen Dylan Witte. Op het topjudotoernooi Haarlemmermeer verloor ik nog door een gekke beslissing van Dylan vandaag zou dat niet gebeuren. Ik begon direct fel te judoŽn en kon een inzet van Dylan overnemen, Yugo. Meteen nam ik Dylan in een houdgreep maar hij wist, door zijn extra gewicht, snel de mat uit te komen. Verderop in de partij bracht ik Dylan door een voetveeg ten val, ik kreeg hier weer een Yugo voor maar het had net zo goed een Wazari of zelfs Ippon kunnen zijn. Uiteindelijk won ik de partij. Als team verloren we echter met 3-2, alleen Rowin had ook zijn wedstrijd knap gewonnen.Nu dus door naar de verliezersronde, hier kwamen we uit tegen Leo Buitink. Nu kwam ik uit in de -50. Mijn wedstrijd was tegen Joris Berends Ik won deze partij met een O-Soto-Gari, Ippon. Uiteindelijk wonnen we met 3-2 en konden we ons opmaken voor de kleine finale om het brons.Nu moesten we tegen A7, ook een team waar vooraf veel gezeur over was. Groningen had in Noord Nederland gewonnen. A7, een samenwerkingsverband zou echter naar de finale gaan maar het werd uiteindelijk Akkermans die zou uitkomen namens Noord Nederland. Wel erg vreemd dat er uiteindelijk toch A7 op de scoreborden en wedstrijdschemaís stond.!

Ik zou weer uitkomen in de -55 en moest daardoor tegen Klaas Veld een stugge judoka. Door Klaas goed onder druk te houden kon ik hem verrassen met een schouderworp waar ik een Wazari voor kreeg. Uiteindelijk won ik hier mijn wedstrijd mee.Aangezien zowel Dean als Rowin ook hun wedstrijd hadden gewonnen werden we uiteindelijk derde, dus was mijn derde NK medaille (en Rowinís tweede) een feit.
De prijsuitreiking werd gedaan door dhr. Cor van der Geest en Mark Huizinga ging nog even met ons team op de foto.voor foto's klik hier


15 mei 2011 16e Houvast toernooi Mierlo

Vandaag een toernooi in Mierlo, ťťn van de laatste van dit jaar.

Ik deed dit toernooi mee in de -50. Ze hadden de -50 op twee matten gedaan en er werd niet gekruist. Na heel lang wachten dacht ik dat ik mocht judoŽn maar mijn tegenstander kwam niet opdagen dus gewonnen.
Nu mijn tweede partij tegen een onbekende jongen. Deze win ik makkelijk binnen 30 seconden met een Tomo-Nage.Mijn derde partij was tegen Marcel van den Brink. Ik heb de hele wedstrijd gejudood en won uiteindelijk met een Yugo.Ik zat nu, jammer genoeg, al in de finale tegen Jim Jonker.Met een uchi-mata scoorde ik volgens de scheidsrechter een Wazari wat mij verbaasde want ik dacht echt dat het een Ipon was. Dan maar verder. Gelijk hierna scoor ik nog een Wazari met dezelfde worp. Gewonnen en ik was eerstevoor foto's klik hier

7 mei International Dutch Youth Cup

Vandaag deden we mee aan de International Youth Cup bij Mahorokan Maassluis. Dit is eigenlijk een -17 toernooi maar dit jaar mochten voor het eerst laatstejaars -15 meedoen. Ik deed mee in de -50 wat vanaf nu mijn gewicht is. Ik woog echter nog maar 47 kilo. Ik stond ingedeeld in de zwaarste poule met Jay Hsia en Steve Maurage (laatste jaars -17 winnaar Soeverein Cup -17 en Ingelmunster toernooi) De vierde deelnemer uit de poule kwam niet opdagen dus ik gaf mijzelf bij voorbaat al weinig kans.

Mijn eerste wedstrijd was tegen Jay Hsia, op het Spaarne-Raspoorttoernooi kon ik nog een gelijk spel tegen hem behalen, vandaag won hij echter makkelijk van mij.Hierna moest ik tegen Steve Maurage, dit werd een vervelende partij. Het leek wel of Steve niet wilde judoŽn hij bleef maar afhouden. Eerst kregen we allebei een shido maar vlak voor tijd kreeg ik er nog ťťn waardoor Steve met een Yuko van mij won. Hierdoor zat het toernooi er voor mij op.voor foto's klik hier


10 April 2011 Lommel de Internationale Soeverein judocup

De dag na het NK -17 was de Internationale Soeverein judocup in Lommel, BelgiŽ
Op het NK deed ik mee in de -46 maar op dit toernooi deed ik mee in de -50. Samen met Rowin dus. Ik woog na al het lekkere eten gisteren (hele pizza en een hamburger) 46,8.

Mijn eerste wedstrijd was tegen Sander Roels. Na nog geen 30 seconden kreeg Sander al een shido voor het ontwijken van het pakking gevecht. Hierna wist ik gelijk een Ippon te maken met een lage schouderworp.2e Partij tegen Marciano Proost. In het begin kom ik gelijk een Yugo achter te staan door een overname, hierna scoor ik een Wazari met een Uchi-Mata. Ik weet de wedstrijd af te maken met een Sankaku houdgreep.Nu mij derde wedstrijd tegen Marc Jacobs, een Nederlander. Na 10 seconden scoor ik een Yugo met een Tomo-Nage, daarna scoor ik Ippon met dezelfde worp.Nu moest ik de finale judoen tegen Stuart Mcwatt. Na een spannende 3 minuten is er nog steeds niks gescoord dan maar de Golden Score, ik had niet goed vast en Stuart weet een Yugo te scoren met een lage schouder worp. Ik was 2eEn zo stond ik samen met Rowin die mooi derde geworden was op het podiumvoor foto's klik
hier


9 April 2011 De Nederlandse Kampioenschappen -17 in Tilburg

Vandaag was het dan eindelijk zover, mijn tweede NK dit jaar, het Nederlandse Kampioenschap -17 jaar.
Ik vond het erg leuk dat Dean en Jeffrey met ons mee waren gegaan om Ruben, Jim en mij aan te moedigen. Ook Matthijs was speciaal voor Ruben, Jim en mij met Henk Jan meegereden, Hartstikke bedankt voor de support jongens !

Ik had mijn loting donderdag al gezien. Ik mocht niet mopperen , 1e partij een vrijloot alhoewel het moeilijk kan zijn om daarmee te beginnen. Na een opwarming met Daan ten Heuvel en Erminio Heesen begonnen de wedstrijden om half 10. Ik kon dus alle 1e partijen van iedereen bekijken.

Mijn 1 echte partij was tegen Rik Vermeer uit Noord-Nederland die zijn eerste wedstrijd gewonnen had van
Guensly Hendiks uit Zuid Nederland. Rik was echt heel groot, hierdoor wist ik dat ik een lage schouderworp of een Tomo-Nage moest maken. Na anderhalve minuut weet ik met een Tomo-Nage een Yugo te scoren. Ook probeer ik nog 2 x een Sankaku houdgreep te maken, dit lukt net niet. Na 4 minuten judoŽn was er nog steeds niks gebeurd behalve mijn Yugo, ik won dus.Ik stond nu al in de halve finale tegen Bjorn Maes uit Limburg die op het NK-15 tweede werd. Binnen een minuut gooide ik Bjorn met een Tani-O-Toshi, IpponIk stond dus in de finale ! Deze moest ik judoŽn tegen Twan van der Werf uit Noord Holland.Aangezien ik op het Nk -15 in de halve finale van Twan verloren had was dit van te voren ook mijn droomfinale. Een revanche dus, dit aangezien ik op het NK -15 niet fit de mat opgegaan ben. Ik heb toen met een ingetapete rug en pijnstillers moeten judoŽn waarbij ik overigens boven verwachting toch nog derde ben geworden. Nu deze finale dus, binnen twintig seconden scoor ik een Yugo met een Uchi-Mata,ik moest nu deze score zoín 4 minuten volhouden of uitbouwen, achteraf bijna een domme beslissing van mij, je moet gewoon lekker door judoŽn en niet teveel nadenken. Gelukkig scoor ik een paar seconden later nog een Yugo met een Tani-O-Toshi.Ik krijg na een minuut een shido voor passief judoŽn. In de laatste minuut gebeurde er van alles. Met nog 22 seconden te gaan krijg ik weer een shido, 2 Yugoís voor mij 1tje voor Twan. Ik probeer nu gewoon mee te judoŽn met Twan om niet nog een shido te krijgen. Precies in de laatste 5 seconden geef ik teveel ruimte aan Twan. Hij scoort een Yugo, de hoekscheidsrechter geeft een Wazari maar de andere niet. Omdat het niet duidelijk was keken mensen langs de kant nog even naar de beelden. Na een minuutje kwamen ze eruit dat het gewoon een Yugo was. Golden Score dus !
Binnen een paar seconden weet ik een Yugo te scoren met een Uchi-Mata, gewonnen ! en......NEDERLANDS KAMPIOEN -17

voor foto's klik hier


Zaterdag 2 april 2011 9e Open Capelse (thuis toernooi)

Op 2 April had ik mijn thuis toernooi, de UNICEF Open Capelse. Nadat ik de avond ervoor matten had gelegd was ik om 11 uur weer in de sporthal. Mijn weging begon om 1 uur. Ik zat in de -46 die heel groot was. Ons gewicht was verdeeld over de matten 5 en 6. Ik zat op mat 6 en Dean mijn clubmaatje op mat 5. Mijn eerste partij moest ik tegen Jeroen Botbijl. Met een Uchi-Mata scoorde ik een yugo. Na ongeveer 30 seconden kwamen we op de grond en ik maakte een sankaku houdgreep, Ipon.Nu mijn tweede wedstrijd tegen Coen van der Winden van Mahorokan. In de eerste 3 minuten werd er door geen van ons gescoord. Nu de GoldenScore. Ook in deze 2 minuten werd er niet gescoord door ons. Dan maar na een lange tijd vlaggetjes. 2-1 voor mij, ik won dus maar een erg goede prestatie van Coen die als 2e jaars -15 volgend jaar nog een mooi seizoen zal gaan beleven, wedden !Ik stond nu in de kruisfinale en moest tegen Daniel van der Maas. Met een mooie tomo-nage win ik met Ipon.In de finale moest ik tegen Dean Sonder van mijn eigen club. Dean had een goede pakking. Maar na anderhalve minuut won ik met een Uchi-Mata, Ipon.Vorig jaar heb ik vanwege een blessure niet mee kunnen doen aan mijn eigen thuistoernooi. Vandaar dat ik vandaag erg blij was om hier als eerste te mogen eindigen en natuurlijk super knap van Dean die in zijn eerste -46 toernooi knap 2e werd !voor foto's klik hier


Zondag 27 maart 2011 finaleronde teamkampioenschappen -15

Vandaag de 3 en laatste voorronde teams -15. Het was in Overbosch in Den Haag De teams kwamen op met eigen muziek zodat de sfeer er meteen goed inzat. Eigenlijk konden we al bijna niet meer verliezen maar je weet het maar nooit. Vandaag moesten we 4 wedstrijden doen. We gingen verder waar we de twee voorgaande ronden gebleven waren. Zodoende wonnen we zonder problemen achtereenvolgens van Gosh Sport, Muilwijk, Mahorokan en het plaatselijke Haaglanden.


We hebben in de hele competitie dus geen enkele wedstrijd verloren. Kortom, het NK van 28 mei in Nijmegen is bereikt. Tevens heb ik hiermee mijn derde NK ticket van het seizoen op zak een erg gave prestatie !!


voor foto's klik hier


Zaterdag 26 maart 2011 Districtskampioenschappen -17

Op 26 maart waren de Zuid-Hollandse district kampioenschappen -17. Voor mij was dit gewoon een toernooi omdat ik nog in de -15 zit. Het was dus wel mooi als ik goed mee kon draaien. De weging was pas rond 4 uur en de wedstrijden begonnen om 6 uur. Ik zat samen met Matthijs van Harten op mat 3 in de -46. Vandaag zouden alleen de 1e twee doorgaan naar het NK.
Mijn eerste partij was tegen Ben Schuurman van Lu-Gia-Jen. Met een tani-o-toshi wist ik een Wazari te scoren, dit was eigenlijk al een Ipon maarjaÖ Hierna gebeurde er iets met de middelvinger van mijn linkerhand. Ik kon dus niet meer goed vastpakken. Ik maakte 2x weer een tano-o-toshi, een keer kreeg ik een yugo en de tweede keer Wazari. 2x wazari dus gewonnen.Nu mijn tweede wedstrijd tegen Rien nogwat van Lu-Gia-jen. Deze wist ik te winnen met een Sode-Tsuri-Gomi-Goshi, Ipon.Mijn halve finale moest ik tegen Koen van Zeijl. Na een minuut of twee scoorde ik een yugo met een Tomo-Nage. Daarna scoorde ik nog een Ipon met een Uchi-Mata.Ik mocht de finale tegen Erminio Heessen judoen. Na een lange 4 minuten was er nog geen score. In de Goldenscore ging ik gelijk fel judoen. Na een paar seconden won ik met een lage schouderworp, Ipon.

Ik ben dit jaar dus 2x Zuid-Hollands kampioen geworden. Over twee weken het NK !Voor foto's klik hierZaterdag 19 maart 2011 De International Bremen Masters

Op uitnodiging van mijn trainer Hek Jan mocht ik dit jaar meedoen aan dit toernooi. Aangezien het een erg zwaar -17 toernooi is met deelnemers uit erg veel landen (o.a. Oezbekistan, Kazachstan, Frankrijk, Letland en ga zo maar door), en tevens een meetmoment voor de judokaís -17 uit Nederland was het er voor mij vooral om bedoeld om ervaring op te doen en te proberen om ťťn of twee wedstrijden te winnen.

Op vrijdag vertrok ik met mijn vader naar Bremen, we verbleven in het City Hotel vlakbij het station en de Messe Halle waar het toernooi gehouden werd. Samen met Matthijs kon ik vrijdagavond al wegen zodat we de volgende ochtend op ons gemak konden doen. Ruben kwam later met zijn vader en kon ook nog op vrijdagavond wegen.

De hal was schitterend en het judo van een hoog niveau, het zou nog moeilijk worden om hier mee te kunnen doen, maar ja we gingen het gewoon proberen.

Mijn eerste wedstrijd was tegen Tariyal Sadigov uit Duitsland (KADER Nordrhein-Westfalen). Tariyel was een stugge judoka maar ik wist d.m.v. een doorsturing een Wazari te scoren. Hierna scoorde ik nog 2 Yugoís waarna de winst voor mij was.Nu moest ik direct tegen de topfavoriet Moritz Plafky ook uit duitsland (Judoclub Hennef en team Germany) Moritz is afgelopen maand Duits kampioen geworden in de -46 (-17) en ik had hem op de Dutch Open -17, welke hij eenvoudig op zijn naam schreef, al in actie gezien . Toch had ik in deze wedstrijd zeker kansen maar helaas scoorde Moritz een Wazari met een Ko-O-Uchi-Gari. Ik bestookte Moritz met Sodeís en lage schouderworpen maar het leek wel of hij van elastiek was, iedere keer draaide hij dusdanig weg dat hij op zijn voeten terecht kwam. …ťn keer deed hij dat zelfs met een radslag op zijn handen. Dus helaas de wedstrijd verloren. Moritz zou later kampioen van dit toernooi wordenAangezien Moritz de halve finale bereikte mocht ik dus nog aan de herkansing meedoen.
De eerste herkansing was tegen de Letlander Gusts Garkalns (National team Latvia) Deze wedstrijd won ik met een Sankaku houdgreep.Mijn tweede herkansing moest ik tegen Vincent Vernet uit Frankrijk (Nice) Ik kreeg Vincent in een Sankaku maar de houdgreep zat niet goed. Hierna gingen we verder en kwam Vincent met een Yugo voor te staan. Hierna maakte hij een schouderworp die in mijn ogen een Wazari zou moeten opleveren, hij kreeg er echter een Ippon voor dus het toernooi zat er voor mij op. Vincent zou trouwens later als vijfde eindigen.Al met al heb ik genoten van dit toernooi al ben ik op een negende plaats geŽindigd.

voor foto's klik hier
Zondag 13 maart 2011 13 Open West Brabantse Kampioenschappen Wouw

Na het NK van gisteren stond vandaag Wouw op de agenda. Dit keer moesten we ietsjes later wegen. Ik zat in de -46.

Mijn eerste wedstrijd moest ik tegen Cheremy Pongajow van Geelhoed. Met een Yogo-Higomi-Gaeshi maakte ik een Ipon.Nu moest ik mijn tweede wedstrijd tegen Jens van der Knijff. Toen we op de grond kwamen wist ik hem in een houdgreep te pakken, Ipon.Voor mijn derde wedstrijd moest ik tegen Ricardo Krikke. Mijn coach en ik spraken af dat ik met een Sode-Turi-Gomi-Goshi zou winnen. Nadat ik na anderhalve minuut nog steeds niet gescoord had met een Sode-Turi-Gomi-Goshi maakte ik een Uchi Mata, Ippon.Mijn finale mocht ik tegen de Belg Jens de Strooper judoŽn. Ook deze wist ik te winnen met een Uchi Mata.


voor foto's klik
hier


Zaterdag 12 maart 2011 NK -15 Eindhoven

Vandaag was het dan zover. Het NK -15 in Eindhoven. Ik moest al om half 8 wegen en om half 10 beginnen. Na een goede opwarming begonnen de wedstrijden.

Mijn eerste partij moest ik tegen Igor Geervliet. We kwamen gelijk op de grond. Ik probeerde een Sankaku houdgreep te maken maar dit lukte niet. Hierna wist ik met een lage schouderworp een Wazari te scoren. Ik had geluk dat ik niet gediskwalificeerd werd want ik maakte een diving met een een Sode-Turi-Gomi-Goshi. Hierna kreeg ik nog een Yugo met een Sode-Turi-Gomi-Goshi. Zo bleef het heel de wedstrijd.Nu mijn tweede wedstrijd tegen Vincent Bes. Deze wist ik binnen een paar seconden te winnenmet een Uchi Mata.In de kwart finale moest ik tegen Joeri van Opstal. Ik vond dat hij heel erg passief was want hij deed bijna niks. Hier kreeg hij in de 3 minuten 1 shido voor, in de Golden score kreeg hij er ook nog ťťn dus ik won met een Yugo. In de eerste drie minuten maakte ik nog wel een mooie til worp maar hij viel net op zijn buik.Ik stond nu in de halve finale tegen Twan van der Werf. Al snel wist hij een Yugo te scoren met een lage schouderworp. Nu het tempo opvoeren. Steeds als ik in zijn nek pakte maakte hij een schijn lage schouderworp dus na een paar keer maakte ik maar een offerworp. Helaas ging die verkeerd waardoor ik in een houdgreep terecht kwam. Na 25 seconden was het voorbij, verloren.Nu moest ik nog voor de derde plaats tegen Jesse krekelaar. Na 3 minuten had hij alleen 2 shidoís dus gewonnen met een Yugo en ben ik net als vorig jaar derde van nederland.
voor foto's klik hier


Zondag 27 februari 2011 Districtskampioenschappen -15 Den Haag

Vandaag was het dan zover, de plaatsing voor het NK-15 te weten de Zuid-Hollandse districtskampioenschappen -15 in sporthal Overbosch Den Haag.
Ik deed mee in de -46 en mijn broer in de -50. De organisatie deed alles tegelijk, jongens en meisjes.
We moesten al om half 9 wegen. Ik woog goed. Van onze sportschool deden 11 judokaís mee. Ik zat op mat 4 samen met Jorian Haas uit de -55.

Mijn eerste wedstrijd was tegen Calvin van Druten van Budoschool Yotosama VOF. Met een Tani-Otoshi kreeg ik een Yugo. Hierna probeerde ik gelijk door te gaan naar een San-Kaku maar dit lukte niet. Ik maakte een voetveeg en kreeg hier nog een Yugo voor. Deze werd echter door de hoek scheidrechters weggewoven. Hierna maakte ik een O-soto-gari, en het was Ippon. Mijn eerste partij was gewonnen.
Nu mijn tweede partij tegen Harold Jansen van Kintaiko. Dit was een onbekende judoka voor mij. Nu kreeg ik, door alweer een Tani-otishi, een Wazari. Hierna maakte ik weer een Tani-Otoshi maar ik kreeg er niks voor. Ik wist hem wel gelijk in een houdgreep te pakken, dit hield ik 20 seconden vol, dus Ippon.
Ik moest nu tegen Pablo Vermeulen van Judo Club Lu Gia Jen de kwart finale vechten. Nadat we op de grond kwamen maakte ik gelijk een San-Kaku houdgreep enÖ. Ippon.Nu moest ik de halve finale vechten tegen Daniel van de Maas van Mahorokan Topjudo Instituut. Na een minuutje kwamen we op de grond, weer maakte ik een San-Kaku houdgreep en dus weer eenÖ. Ippon.Hierdoor stond ik nu in de finale tegen, alweer, Coen van der Winden van Mahorokan Topjudo Instituut. Eerst probeerde ik een San-Kaku te maken op de grond. Dit lukte niet dus matť. Ik maakte nu een Sode-Tsuri-Gomi-Goshi. Maar kreeg geen punt. Hierna maakte ik er nog een, Coen kwam op zijn rug dus nu wel de Ippon.
Ik was eerste en mijn broer die tegelijkertijd met mij de finale deed werd nog knap 3e !
Nu op naar het NK.voor foto's klik hierZaterdag 19 februari 2011 Open Noord Nederlandse Kampioenschappen Burgum

Vandaag moesten we al vroeg weg om naar Friesland te gaan voor het ONNK. Omdat volgende week het DK -15 is kon ik al goed kijken naar een paar tegenstanders.

Ik deed weer mee in de -46.Mijn eerste partij moest ik tegen Jens van der Knijff van Mahorokan. Met een overname wist ik een yugo te scoren. Daarna maakte ik nog een Tai-Otoshi en kreeg ik een Wazari, maar dit werd een Yugo. Met een voetveeg maakte ik een Ippon.Nu mijn tweede wedstrijd tegen Camilio Prince. Ik pakte diep in de nek en maakte een Uchi-Mata. Dit lukte niet en ik ging door naar een O-Uchi-Gari en daarna naar een Ko-Uchi-Gari dit lukte allebei niet dus maakte ik een Yoko-Higomi-Gaeshi hier kreeg ik een Wazari voor. Op de grond ging ik gelijk door naar een Sankaku houdgreep. Na 20 seconde had ik een Ippon.
Nu mijn derde wedstrijd tegen Jeffrey Ester. Ik had wel een beetje moeite met hem omdat hij steeds mijn linker hand wist uit te schakelen. Jeffrey maakte elke keer een halve schouderworp. Na een paar keer nam ik hem over, Yugo. Zo bleef het de hele wedstrijd dus gewonnen.
Nu gingen we kruisen en moest ik in de halve finale tegen Coen van der Winden. Vorige keer wist ik met een Ippon van hem te winnen. Na een minuutje kreeg Coen een shido omdat hij weinig deed. Gelijk maakt hij een slechte lage schouderworp, ook hier kreeg hij een shido voor. Dus ik stond nu een Yugo voor. Coen maakte weer een lage schouderworp. Deze nam ik over maar ik kreeg er niks voor terwijl het eigenlijk een Yugo was. Ik wist nog een Yugo te scoren met een Sode-Tsuri-Gomi-Goshi. Zo bleef het.
Nu de finale. Deze mocht ik vechten tegen Twan van der Werf. Gelijk nam ik Twan over met een Uchi-Mata, Yugo. Zo bleef het eigenlijk de hele wedstrijd. Ik had dus gewonnen en was eerste.

Volgende week het DK, hopelijk ga ik door naar het NK !

Voor foto's klik hierZondag 13 februari 2011 2e voorronde NK teamkampioenschappen -15


vandaag de 2e ronde van het NK teams. We waren te gast in de dojo van Mahorokan en ons team zag er als volg uit; (-42) Dean Sonder en Jeffrey van der Vliet, (-46) Ziggy van den Brink, (-50) Rowin van den Brink, (-55) Jorian Haas en (-60) Davey van der Steen. Onze eerste wedstrijd moesten we tegen Muilwijk Sport. Ik moest tegen Sebastiaan van Dongen en won mijn partij met een Sakkaku houdgreep. Ons team won met 4-1
Nu onze 2e partij tegen Haaglanden helaas ken ik de naam van mijn tegenstander niet maar ik won met een doorsturing. Ons team won met 5-0
Nu onze laatse wedstrijd tegen Gosh Sport. Ik moest tegen dezelfde judoka als in de eerste ronde en won mijn partij met een staande Sode-Tsuri-Gomi-Goshi. Ons team won met 5-027 maart is de laatste voorronde in zaal Overbosch in Den Haag, ons team staat nu ruimschoots op de eerste plaats zodat de vooruitzichten erg gunstig zijn om naar het NK te gaan.

voor foto's klik hier


Zondag 30 januari 2011 1e voorronde NK teamkampioenschappen -15


vandaag de eerste voorronde van het NK teams. Deze werd gehouden in de Dojo van Liu Gia Jen in Den-Haag. Diegene die na 3 rondes als 1e staat mag namens het district Zuid Holland naar het NK teams -15. Ons team zag er als volg uit; (-42) Dean Sonder, (-46) Ziggy van den Brink, (-50) Rowin van den Brink, (-55) Jorian Haas en (-60) Davey van der Steen. Onze eerste wedstrijd moesten we tegen Gosh Sport. Ik moest tegen een onbekende judoka. Nadat we op de grond kwamen maakte ik een Sankaku houdgreep. Deze hield ik 25 seconden vol, Ippon. Ons team won uiteindelijk met 5-0.Nu onze 2e partij tegen, wat we dachten, een van onze zwaarste tegenstanders, Mahorokan. Ik moest nu tegen Coen van Winden. Nog binnen de reguliere tijd maakte hij een lage schouderworp en ik nam hem over, Ippon. Ons team won met 4-1.
Nu onze laatse wedstrijd tegen Yawara uit Den Haag. Ik moest weer tegen een onbekende judoka. Binnen een minuut wist ik hem te gooien met een Sode-Tsuri-Gomi-Goshi, Ippon. Uiteindelijk won ons team met 3-2, dit nadat mijn broer gediskwalificeerd was voor diving. Vandaag hebben we alles gewonnen, nu op naar de 2e ronde op 13 februari !voor foto's klik hier

Zondag 23 januari 2011 6e International Antwerp Open

Vandaag mijn 3e toernooi van het jaar, de 6e International Antwerp open. Ik deed eigenlijk mee in de -50 maar bij de weging woog ik nog ruim onder de 46 dus mocht ik toch nog mee doen in de -46. Ook mijn broer werd terug geschreven. Omdat we in BelgiŽ waren mochten we geen verwurgingen maken, en hier ging ik toch nog een paar keer bijna de fout in.
Afgelopen week zijn op de training mijn vingers tijdens een val dubbelgeklapt waardoor ik erg veel pijn had ik twijfelde zelfs of ik nog wel zou meedoen. Maar dankzij de massages van mijn moeder en het intapen van drie vingers door mijn vader had ik er
toch een goed gevoel over.

Mijn eerste wedstrijd moest ik tegen Coen van der Winden. Op de Dutch open wist ik met een Wazari te winnen. Dus ik dacht dat het een makkelijke partij zou zijn. Maar in de eerste 3 minuten werd er niet gescoord. Ik kon door de tape ook niet echt een goede pakking maken. Nu dus de Golden Score. Na 1 minuut wist ik Coen over te nemen en scoorde een Yugo.
Nu moest ik voor mijn 2e partij tegen een onbekende Belg. Ik scoorde een Wazari met een Yoko-Higomi-Gaeshi. Na een minuutje zette mijn tegenstander een Uchi-Mata in. Ik wist hem met een fantastische tilworp over te nemen, Ippon.
Ik stond nu al in de halve finale
een sympathieke jongen die op de Dutch open naast mij stond als nr 3, Jeffrey Ester. Met een Tomo-Nagea maakte ik een Wazari. Nu gelijk door naar een Sankaku houdgreep. Dit was best riskant want als Jeffrey afklopte zou ik misschien gediskwalificeerd worden omdat verwurgingen niet mochten maarja af en toe moet je een risico durven nemen. Na 20 seconden dus gewonnen met een Ippon.Mijn finale werd pas gehouden toen alle matten klaar waren met hun wedstrijden. Ze deden alle finales achter elkaar op mat 3. het was heel leuk, want er werd muziek opgezet en alle finales kwamen dus na elkaar. Mijn finale moest ik tegen Boaz Kalkhoven. Na een goede pakking in de nek wist ik hem binnen 10 seconden met een spetterende Uchi-Mata op de mat te gooien.
Dus na de rits derde plaatsen weer eens op de bovenste trede van het podium, lekker gevoel hoor !
voor foto's klik hier


Zaterdag 15 januari 2011 Matsuru Dutch Open Espoir Eindhoven


Vandaag moesten we naar Eindhoven voor het eerste echt zware toernooi dit seizoen het Matsuru Dutch Open Espoir. Er deden ongeveer 1800 deelnemers mee en er waren veel buitenlanders. Dus het zou zwaar worden. Ik deed mee in de -46. Er zaten meer dan 70 judoka's in mijn poule. De -46 was over 2 matten verdeeld. Ik doe dit jaar als -15 judoka voor de derde keer mee aan dit toernooi. De vorige twee keer heb ik al op het podium mogen staan, in 2009 werd ik derde in de -34 en in 2010 eerste in de -38. Mijn doel vandaag was dan ook om wederom het ereschavot te beklimmen voor een derde plak, volgens mij zijn er maar weinig judoka die dat hier hebben bereikt.

Ik mocht als eerste de mat op tegen een Bosnische judoka, Vedran Maric (1998 Bosnie-Herzogovina) Deze jongen had hele lange benen. Een paar keer had ik goed vast en maakte ik een Uchi-Mata, maar door die lange benen bleef hij gewoon staan. Toen pakte hem diep in zijn nek vast, maakte een Uchi-Mata direct doorschakelen naar een Ko-Ouchi-Gari en toen weer naar een Yoko-higomi-gaeshi , Ippon.Na heel lang wachten mocht ik mijn tweede partij doen tegen Daniel Egmond (1997 Ben Rietdijk Sport). Ook Daniel was erg lang. Met een mooie tomo-nagea wist ik een Wazari te scoren. Nu gelijk door naar een Sankaku houdgreep, Ippon.Mijn derde partij moest ik tegen Coen van Winden (1998 ? Mahorokan TopJudo Instituut ). Dit was een wat zwaardere wedstrijd. Nadat we op de grond kwamen maakte ik weer een Sankaku, ook nu ga ik door naar een houdgreep. Met een heel dom foutje komt hij er na 24 seconden uit, Wazari. Ik was een beetje moe, maar hij ook. Met een tilworp kreeg ik nog een Yugo. Zo bleef het.Nu mijn vierde partij, de kwart finale tegen een hele goede Belg Naioufal Ez-Zerrad
(1997 Bruxelles Budo).
Na een domme fout lag ik binnen 10 seconden op mijn rug met een voetveeg. Naioufal zou later kampioen worden.Aangezien het Dutch Open vanaf dit jaar een Braziliaans systeem heeft mogen alleen judoka die verliezen van een halve finalist doorgaan in de verliezersronde. Aangezien Noioufal door zijn winst op mij doorging naar de halve finale mocht ik automatisch gaan strijden voor het nu nog hoogst haalbare, de bronzen medaile
Nu mocht ik tegen Teun te Veluwe
(1997 Judo Zutphen). Deze judoka was erg druk. Met een goede pakking maakte ik een Uchi-Mata, Ippon. Deze Ippon werd echter weggewoven naar een Wazari, dus dan maar verder judoen. Ik kreeg nu een kopstoot, en toen maakte ik weer een Uchi-Mata, een volle Ippon die niet werd gegeven. Schijnbaar omdat het net buiten de mat was. Hierna kreeg Teun nog een shido voor het vermijden van het pakking gevecht. Nu kwamen we weer op de grond. Ik ging weer door naar een Sankaku, Teun tikte af en ik won, Ippon en op weg naar de bronzen plak.Mijn 6e wedstrijd tegen Bjorn Maes
(1997 Amby). Al snel wist ik met een overname een Wazari te scoren. Bjorn kreeg nog een shido voor gebogen staan. Op de grond ging ik weer naar een Sankaku, maar dit keer lukte het niet. Na een minuutje Maakte ik een mooie Ippon met een Tomo-Nagea en mij doel kwam nu echt in zicht.Nu mocht ik voor het brons vechten tegen de Duitser Niklas Beckmann (1998 Banzai Gelsenkirchen). Dit werd een hele snelle partij. binnen 10 seconde wist ik een Ippon te maken met een lage schouderworp. Ja ik was DERDE geworden ! ik heb hier 3 keer meegedaan en 3 keer een prijs gehaald iets waar ik heel erg trots op ben!voor foto's klik HIER


Film dutch open

2009 klik hier
2010 klik hier
2011 klik hier9 januari 2011 10+20 judotoernooi Gilze

Na de kerst en het nieuwe jaar was vandaag mijn eerste wedstrijd in mijn laatste jaar als -15 judoka. We gingen naar Gilze. Ik was ingeschreven in de -50 kg. maar bij de weging woog ik ruim onder de -46 kg. Ik kon teruggeschreven worden. Volgende week is het Dutch Open Espoiren en daar doe ik ook mee in de -46kg. dus een goede opwarming voor volgende week. ik zat samen met mijn broer op mat 6.
Mijn eerste wedstijd was ik vrij geloot. mijn 2e wedstrijd moest ik tegen Ylja van Son. Dit was een vrij makkelijke wedstrijd. Binnen een halve minuut lag hij op zn rug met een schouderworp, Ippon.Voor mijn derde wedtrijd had mijn tegenstander zich terug getrokken omdat hij ziek was geworden, jammer. Nu dus al de halve finale tegen Boaz Kalkhoven. Ik had een beetje een lastige pakking. Na een minuut kreeg ik een shido voor gebogen staan. Nu weer verder judoen. in de laatste minuut kreeg ik weer een shido voor gebogen staan. ik begreep hier niet zoveel van. Nu dus heel aanvallend judoen. Boaz kreeg ook nog een shido. Hierbij bleef het dus verloren met een Yugo.Dus nu maar judoen voor de derde plaats tegen Damien den Bleker. Dit was een wat sterkere judoka. Maar ik won wel met een schouderworp,Ippon.Ik was uiteindelijk derde geworden en mijn broer 2e. Volgende week dus de Dutch Open ik heb er nu al zin in.voor foto's klik HIER18 tot en met 21 december Trainingskamp in Tonbridge (Kent) Engeland

Komend weekend gaan we met een aantal judoka van SF Slingerland naar Tonbridge in Kent. Hier nemen wij deel aan een Internationaal trainingskamp. Dit kamp staat onder leiding van een aantal Wereld, Olympisch en Europese medaillewinnaars als Graig Fallon, Neil Adams, John Buchanan, Nigel Dononhue, Dennis Stewart en Andrew Moshanov. Het belooft een zwaar maar leerzaam kamp te worden waar ik met plezier naar uitkijk voor meer info klik HIER12 december 2010 3e topjudotoernooi Haarlemmermeer

Vandaag moesten we al vroeg naar Nieuw Vennep. Ik moest om 10 over 9 beginnen. Ik zat in de -50 en woog ruim goed. Ik zat op mat 8 en mijn broer Rowin zat ook in de -50 maar op mat 7.

Mijn eerste partij was ik uitgeloot. Mijn tweede partij moest ik tegen een voor mij onbekende jongen ik merk dat ik in deze klasse wel weer mijn tegenstanders moet gaan leren kennen. Zijn pak was slap dus het was irritant om vast te pakken. Na een minuut of 2 maakte ik een voetveeg en kreeg een Ippon.Mijn broer had ondertussen al 2 wedstrijden gewonnen. Mijn derde partij was niet zo zwaar en was tegen een judoka die Robin heet of zo. Ook nu weer kon ik na een minuut of 2 de wedstrijd afmaken met een lage schouderworp waar hij vol inliep, Ippon.Nu moest ik tegen Dylan Witte van de organiserende vereniging Judo Yushi. Tot vandaag was Dylan voor mij ook onbekend. Deze partij ging wat minder. Na anderhalve minuut kwamen we op de grond. Dylan zette een verwurging aan. Ik probeerde om op te staan de scheidsrechter riep matť en ik tikte een fractie van een seconde later af. Ik veronderstelde dat de partij door zou gaan maar 1 van de hoekscheidsrechters stond op vorr overleg. Nadat de drie scheidsrechters overlegd hadden gaven ze alsnog (zonder verklaring) de Ippon aan Dylan. Dylan zou later zijn thuistoernooi winnen.Ik moest nu tegen Wesley van der Storm voor de derde plaats. Dit was een makkelijke partij, na een minuut maakte ik een hele mooie Ippon. Ik was net zoals Rowin die vandaag goed judo liet zien derde geworden.Erg leuk om samen met mijn broer op het podium de prijs in ontvangst te mogen nemen.voor foto's klik hier


4 december 2010 5e Euregio Maas-Rhein Turnier (Aachen)

Vandaag moesten we helemaal naar Duitsland. Door het slechte weer gingen een paar jongens van mijn club niet naar het toernooi alleen Jorian, Matthijs en ik deden nog mee.
Ik zou mee doen in de -50 maar ik woog 45 kilo waardoor de organisatie mij terugschreef naar de -46. Op zich jammer maar aan de andere kant is het hier een U16 toernooi waardoor mijn tegenstanders over het algemeen ouder kunnen zijn

Na heel lang wachten mocht ik mijn eerste partij doen tegen Tariyel Sadigov (1996) van judoclub Remscheid. Ik kon deze partij vrij makkelijk winnen met een Wazari en een Yugo, maar tijdens de wedstrijd blesseerde ik mijn knie en kon de rest van het toernooi niet meer echt lekker judoŽnMijn tweede wedstrijd moest ik tegen Peter Fraundorf (1996) van TSV Bayer 04 Leverkusen. Peter was heel sterk en komt in Duitsland al vanaf april uit in de -50? Ondertussen had ik ook nog heel erg last van mijn knie. Toen we op de grond kwamen zette hij een wurging aan, ik ging snel staan en dacht dat het matť was. Maar de scheidsrechter liet doorgaan zodat Peter met zijn volle gewicht aan mijn Kimono hing en de wurging zo strak zat dat ik staande moest aftikken, Ippon voor Peter.Nu moest ik mijn derde wedstrijd tegen Jonas Schulze (1997) van Judoclub Hennef. Ik kreeg steeds meer last van me knie en kon pas op het einde van de wedstrijd een Yugo scoren met een Yoko-Tomo.Op dit moment dacht ik dat ik nog 1 of 2 wedstrijden moest judoŽn om een derde plaats te kunnen halen. Mijn knie deed echter zoveel pijn dat ik overwoog om mijzelf terug te trekken.

Ondertussen was Jorian in zijn eerste wedstrijd geblesseerd geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Later kon hij gelukkig gewoon weer mee naar huis.
Matthijs was ook al begonnen en won al zijn partijen. Terwijl ik naar hem zat te kijken bleek dat de prijsuitreiking voor mijn klasse al geweest was, ik was derde geworden. Snel ging ik naar de organisatie en kreeg daar alsnog een Urkunde en een medaille omgehangen.

Even later won Matthijs zijn finale waardoor hij mooi eerste werd

voor foto's klik hier

21 november 2010, 33e Internationaal Open Helderse

Vandaag moesten we naar Den Helder. We moesten vroeg opstaan want ik moest al om 8 uur wegen en 9 uur beginnen. Ik deed mee in de -50 maar ik was wel een beetje licht, met al mijn kleren aan woog ik 46,1. Dat zou dus keihard vechten worden vandaag!

Mijn eerste partij moest ik tegen een Deen H.S.Jensen van Vejle Judoklub Denmark. Deze was snel afgelopen met een mooie Uchi-Mata dus Ippon.Nu mijn tweede wedstrijd tegen Jeffrey Jonk van sportschool Salomons.
Deze was al een beetje zwaarder. Toch won ik binnen een minuut met een Sankaku Houdgreep alweer een Ippon.Voor mijn derde wedstrijd moest ik even wachten. Ik moest nu tegen Daan Streefkerk van Judoschool van Heest. Ik had al verwacht dat dit een zware partij zou worden. Ik kreeg een Yugo voor een worp die ik niet meer weet. Daarna gecontroleerd uitjudoŽn en de winst was binnen.Nu mijn vierde partij, deze moest ik tegen Vince Raijmakers van Kenchutai Zaandam. Als ik deze wedstrijd zou winnen kon ik mijzelf opmaken voor de finale. Deze wedstrijd was echt heel zwaar. Ik kon geen goede pakking op Vince krijgen. Hierdoor kreeg ik een shido. Later kreeg Vince ook nog een shido. Ik had Vince twee keer bijna in een verwurging en ook een keer bijna in een Sankaku houdgreep. Vlak voor het verstrijken van de reguliere wedstrijdtijd gooi ik Vince met een opofferingsworp op zijn zij wat zeker een Yugo zou moeten opleveren.
Onbegrijpelijk dat deze niet werd gegeven dit koste mij naar later bleek een podiumplaats! Op zich niet zo erg maar als dit op een toernooi gebeurd waar het echt om de prijzen gaat is dat natuurlijk erg zuur. In de reguliere tijd werd er dus niet gescoord. Ook in de opvolgende Golden score wist geen van ons twee een punt te maken dus werd het een beslissing. Helaas kozen twee scheidsrechters voor Vince. Hij zou later het toernooi op zijn naam schrijven.Dus nu naar de verliezerronde, omdat ik al zover gekomen was zou ik nog twee wedstrijden moeten judoŽn om nog derde te kunnen worden.

Voor mijn 5 partij moest ik weer tegen een Deen en wel tegen Marcus Frehr van Amager judoDeze partij was ook heel zwaar. De eerste keer op de grond had ik al moeite met hem. Maar de tweede keer kwam ik in een houdgreep waar ik niet meer uitkwam. Marcus zou later derde worden.Voor mij was het toernooi helaas afgelopen, ik vond wel dat ik goed gejudood heb en zeker mijn visitekaartje in de -50 heb afgegeven. Ik ben erg benieuwd hoe het vanaf januari zal gaan en wie mijn tegenstanders zullen zijn als de laatste jaars -15 overgaan naar de -17. We zullen het zien!


Voor Foto's klik hier30 oktober 14e Internationale Theo Meijer teamtoernooi Leusden


Vandaag weer een toernooi, dit keer een team toernooi.
ons team bestond uit; -42 Matthijs van Harten, -46 Rowin van den Brink, -50 Ziggy van den Brink, -60 Mitchel vanen, -66 hadden we helaas niet en +66 Sietske.Dit was mijn eerste toernooi in de -50. Ons eerste wedstrijd waren we vrijgeloot, nu moesten we wachten voor onze 2e partij. Die moesten we judoŽn tegen A7. Mijn tegenstander was volgens mij Klaas Veld van Judo Edwin Steringa. De partij was heel zwaar, de eerste 3 minuten kreeg mijn tegenstander alleen een shido. Nu de Golden score. Ik liet me binnen een paar seconden verassen met een schouderworp, ik had helaas verloren, en ons team ook.Nu de tweede partij tegen Budo Sport Arnhem. Ik kwam uit tegen Elijah Gemerts. Ook deze parij vond ik erg zwaar, ik had verloren met een houdgreep. Maar ons team had gelukkig wel gewonnen.Nu onze derde partij tegen Hercules Sport. Deze partij vond ik makkelijk. ik had gewonnen met een sankaku.maar omdat we als team gelijk eindigde met allebei net zoveel punten moest er 1 partij over gejudood worden. De loting besliste dat de -50 kilo opnieuw moest judoŽn om te bepalen welk team gewonnen had. Dus mocht ik opnieuw de Tatami op. Gelukkig won ik opnieuw van mijn tegenstander met een mooie overname die beloont werd met een Ippon.Nu moesten we voor de derde plaats tegen Geelhoed. Mijn broer Rowin was in de vorige partij gediskwalificeerd voor het toernooi, dus we stonden met zín vijven op de mat, Ik won mijn partij heel makkelijk met een Uchi-Mata, ippon, maar mijn team had verloren, dus zijn we als vierde geŽindigd.
Al met al viel de -50 toch best wel mee, natuurlijk moet ik erg wennen aan tegenstanders die zomaar 5 kilo zwaarder dan mij kunnen zijn maar ik kan er alleen maar sterker van worden door vanaf nu in deze gewichtsklasse te blijven uitkomen.

Voor Foto's klik hier


24 oktober 22e Internationale Open Alkmaarse


Vandaag eindelijk mijn eerste individuele toernooi in Alkmaar.
Voor het eerst deed ik mee in de -46 dus dacht ik dat het zwaar zou worden, maar dat viel achteraf allemaal wel mee.

Ik moest om half 2 beginnen. Mijn eerste wedstrijd moest ik tegen Daniel van Egmond. Deze won ik in minder dan 10 seconden met een mooie Yoko-Tomo, Ippon.

Nu mijn tweede partij tegen Soufian Eddahaoui. Ook deze won ik in minder dan 10 seconden met een voetveeg, Ippon. Dus tot nu toe was de -46 een makkie.

Voor mijn derde partij moest ik heel lang wachten. Deze keer moest ik tegen een goede Belgische judoka namelijk tegen Sebastiaen van Heesvelde. Dit was een zwaardere wedstrijd waarin het vooral om de pakking ging. Voor de rest gebeurde er niet zoveel en ik kon niet echt veel vat op Sebastiaen krijgen . In de reguliere wedstrijdtijd kreeg hij wel een shido. Na 3 minuten stond alleen deze shido op het score bord dus Golden Score. Ik wist dat ik aan 1 shido voor Sebastiaen genoeg had dus ging ik wat dominanter judoŽn. Hierdoor kreeg hij nog een (twijfelachtige) shido en had ik gewonnen.

Mijn vierde partij was tegen Jim Post. Ook hij was best wel een goede judoka. Toch had ik Jim binnen twee minuten in een San-Kaku houdgreep. Deze hield ik vol dus Ippon nummer 3. Hierdoor was ik eerste in mijn poule geworden en mocht ik naar de finale tegen Erminio Heesen die de andere poule gewonnen had.

Ik dacht dat deze wedstrijd zwaar zou worden maar dat was anders. Binnen een minuut had ik al een ippon met een lage schouderworp. Dus ik was eerste geworden !Aangezien bijna alle judokaís van Slingerland goed gepresteerd hadden vandaag wonnen wij ook een mooie grote wisselbeker voor best presterende sportschool.


Voor Foto's klik hier


12 september 2010 37e Spaarne-Raspoorttoernooi

Vandaag was mijn eerste toernooi dit seizoen te weten het 37 Spaarne Raspoort toernooi in Haarlem. Dit is een -17 teamtoernooi waar veel sterke judokaís aan meedoen.
Aangezien ik in de vakantie nogal gegroeid ben kom ik nu uit in de -46 kilo, dit is de lichtste klasse van de -17, dus ik wist dat er een paar pittige wedstrijden te verwachten waren. Op zich helemaal niet erg, ik kan er tenslotte alleen maar beter van worden, zij het niet dat ik sinds 3 weken erg last van mijn rug heb. Ik ben ondertussen ook al naar mijn fysiotherapeut gegaan en er schijnt een heel klein scheurtje in een spiertje in mijn rug te zitten. Ik mag gelukkig wel judoŽn dus de boodschap is om vooral weer in het ritme te komen en niet van de mat afgegooid te worden. Wij waren vrijdagmorgen al naar Haarlem vertrokken omdat mijn nicht Sherany ging trouwen. We hebben vrijdag een hele leuke dag gehad en bleven in Haarlem slapen. Zaterdagochtend gingen Rowin en ik met onze vader even heen en weer naar huis omdat we muziekles hadden en zaterdagnacht sliepen we aan de overkant van de sporthal in Sheranyís huis, zij was ondertussen al op huwelijksreis gegaan dus dat was goed geregeld zo.Nu het toernooi, helaas hadden we niemand in de -55 dus iedere wedstrijd was die partij automatisch met Ippon verloren Onze eerste wedstrijd was direct tegen 1 van de favorieten namelijk de gastclub van vandaag Kenamju. Hun team was eind vorig seizoen eerste geworden op de 5e Open Groningse Teamtoernooi ook een zwaar teamtoernooi dus we konden onze borst nat maken. Ik moest judoŽn tegen Glen Koper. Glen is afgelopen seizoen 1 geworden op de NK -46 en was vandaag duidelijk nog een maatje te groot voor mij. Hij won met een Ippon dus mijn eerste Ippon tegen dit seizoen. Als team verloren we met 11 tegen 6 van Kenamju.

Hierna moesten we tegen Judo Berlicum, deze partij moesten we winnen anders zouden we in de verliezers ronde komen. Ik moest mijn partij tegen een voor mij onbekende judoka. De wedstrijd ging op en neer en we konden allebei in de reguliere wedstrijdtijd geen score maken. Op dit toernooi geen Golden score en geen scheidsrechtersbeslissing dus eindigde we in Hiki Waki (gelijkspel)
Ons team won echter met 12 tegen 6 van Berlicum dus door naar de winnaars ronde. Hier kwamen we uit tegen een andere favoriet te weten Sportinstituut de Korte uit Rotterdam.
Aangezien zij geen deelnemer in de -46 hadden won ik automatisch met Ippon. Uiteindelijk verloren we als team met 12 tegen 6.

Hierna moesten we tegen team Haaglanden, mijn tegenstander was Pablo Vermeulen ook een tweedejaars -15 judoka waarmee ik regelmatig train op de talententraining. Ik zette eerst een Uchi-Mata in maar ging door naar een Yoko Hikomi Gaeshi waar ik een Wazari voor kreeg. Daarna kreeg ik Pablo in een houdgreep waar hij niet uitkwam dus Ippon voor mij.
Ons team won uiteindelijk met 11 tegen 7

Nu moesten we tegen Top Judo Nijmegen als we deze wedstrijd zouden winnen konden we nog uitkomen voor het brons. Mijn wedstrijd was tegen Jay Hsia een sterke beweeglijke laatste jaars -15 judoka die op het afgelopen NK -15 2 werd in de -42 kilo. Het was een mooie wedstrijd met over en weer scoringskansen die uiteindelijk wederom in een Hiki Waki (gelijkspel) eindigde.
Als team verloren we uiteindelijk met 11-7 dus waren we uitgeschakeld en eindigde uiteindelijk op een 7 plaats.

Al met al kan ik terugkijken op een goede seizoensopening, ik merk wel dat in de -46 naast techniek ook kracht een rol gaat spelen en ga er de komende tijd, als mijn rug geen pijn meer doet, aan werken om sterker te worden.


Voor Foto's klik hier.....

.

Home | Wie ben ik | Wedstrijdprogramma | trainingstijden | Wedstrijdverslagen | Gastenboek | Linkjes | Nihon Sport | Sponsors | contact | Sitemap


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu