Ziggy van den Brink


Ga naar de inhoudsopgave

2012 - 2013

Wedstrijdverslagen > archief


Elisabeth Willeboordse, Topsportcentrum Rotterdam, 13 april 2013

Vandaag ben ik met mijn vader naar het Topsportcentrum in Rotterdam geweest. Ik had namelijk een uitnodiging van Elisabeth Willeboordse gekregen om aanwezig te zijn bij haar afscheid van het Topjudo.
Het werd een leuke middag en ik heb ook nog een partij tegen Elisabeth mogen judoŽn.

Het mooist vond ik de speech van haar vader over de 20 jaar dat zij met wedstrijdjudo bezig is geweest en wat hij en zijn gezin daar allemaal voor over had gehad.Vanaf deze plek wil ik Elisabeth heel veel succes wensen met haar studie en verdere carriŽre daarna, ik hoop dat zij in ieder geval nog betrokken blijft bij het judo.
voor foto's klik hier


Nederlandse kampioenschappen -18 Emmen, 6 april 2013

Dit weekend was het NK onder 18 jaar in Emmen. Omdat ik al om 8 uur moest wegen gingen mijn ouders en ik op vrijdag al naar Emmen.
De loting stond donderdag al online, ik mocht niet klagen. Van elk district deden er twee judokaís mee plus Glen en Tornike die door hun resultaten van vorig jaar automatisch geplaatst waren, 16 in totaal dus.

Mijn eerste wedstrijd was tegen Lars Kamphuis uit Noord-Nederland. Toen ik een uchi-mata inzette probeerde hij mij te tillen, dit lukte niet en ik nam hem over, genoeg voor een Wazari. Even later scoor ik met een Kata-Geruma een Yugo. Uiteindelijk krijg ik nog een tweede Wazari voor een Uchi-Mata, gewonnen.

Mijn volgende wedstrijd was tegen Glen Koper, voor de derde keer dit jaar. Glen neemt mijn Uchi-Mata over en krijgt er een Yugo voor. De wedstrijd verloopt moeilijk, ik kan niet echt mijn eigen pakking krijgen. Glen en ik hebben ook allebei een shido voor passiviteit. Met een schouderworp scoort Glen een Wazari. Nog twee minuten te gaan en ik sta een Yugo en een Wazari achter. In de laatste 30 seconden pak ik Glen ver op zijn rug vast, ik maak een Harai-Goshi en krijg daarvoor een Wazari. Ik pak Glen direct in een houdgreep vast, de scheidsrechter kijkt 4 seconde naar me en zegt uiteindelijk matť? Ik dacht dat er nieuwe regels voor houdgrepen buiten de mat waren? Maarja, nog 10 seconde te gaan. Helaas kan ik niks meer doen en ik verlies zo de kwartfinale, onterecht vind ik.
filmpjeIn de herkansing kan ik me niet snel genoeg omschakelen, waardoor ik verlies van Bjorn Maes. Helaas, het NK is afgelopen voor mij, en waarschijnlijk het seizoen ook al.Volgende week ben ik in het Rotterdamse Topsportcentrum waar ik misschien tegen Elisabeth Willeboordse mag judoŽn !

P.s.
Voor wie dit betreft, enorm bedankt nog voor al de leuke berichten op Judogallery.
Ik heb erg van jullie negatieve uitlatingen genoten !

Dat ik verloren heb mag ik mijzelf aanrekenen, echter de manier waarop sommige mensen anderen proberen kapot te maken niet. Gelukkig zijn er nog steeds mensen begaan met de manier waarop ik mijn sport probeer te beoefenen, deze mensen staan voor mij klaar met een schouderklop, een welgemeend advies , troostwoord en ga zo maar door. Ik ben er erg trots dat ik deze mensen als mijn echte judovrienden mag beschouwen !


voor foto's klik hier


International Bremen Masters, 22 maart 2013

Afgelopen weekend was er weer een meetmoment, dit keer in Bremen. Ik doe voor de derde keer mee aan dit toernooi. Voorgaande jaren was ik hier 9e en 7e. Met 70 andere deelnemers in de -55 was het een zwaar bezet toernooi, met mensen uit bijna heel Europa en zelfs iemand uit Japan.Vrijdag ging ik al naar Bremen om ís avonds lekker te kunnen wegen. Op dit toernooi geld het Braziliaans systeem, als je dus verliest heb je alleen een herkansing wanneer jouw tegenstander in de halve finale komt.Mijn eerste wedstrijd was tegen de Fin Luukas Saha van National Team Finland. De wedstrijd verliep moeilijk omdat ik steeds mijn eigen pakking maar niet kon krijgen. Toen ik een Ure-Nage probeerde te maken nam hij mijn over waardoor ik een Wazari achterstond. Ik had nog twee minuten om de score gelijk te trekken. Door passiviteit van de Fin kreeg hij 2 shidoís. Het zag er niet goed uit voor mij met nog 10 seconden op de klok, in de laatste 4 seconden maak ik echter een Uchi Mata waar ik een Wazari voor krijg. De Fin had 2 shidoís en een Wazari, ik had alleen een Wazari dus ik had gewonnen.
Mijn volgende partij was al niet zo snel daarna tegen Moritz Plafky uit Duitsland. Ik heb wel vaker tegen Moritz gestaan, maar nooit had ik veel in te brengen. Deze keer ging het eigenlijk best wel lekker alleen toen we op de grond kwamen liet de scheidsrechter heel lang doorgaan, en uiteindelijk belande ik daardoor in een houdgreep. Na 20 seconde was het over. In de kwart finale verloor Plafky helaas van de Japanner, ik had dus geen herkansing.Op zondag heb ik lekker veel naar -21 judo gekeken, vooral naar de Japanners, die in elk gewicht een gouden medaille hadden. Op maandag en dinsdag waren we in Hannover voor een trainingsstage. Het was erg zwaar om twee keer per dag te trainen met veel judokaís van het toernooi, maar na die twee dagen ging ik toch met een lekker gevoel naar huis !

Leo, nog bedankt voor de foto's !

Districtskampioenschappen zuid Holland, 16 maart 2013

Op 16 maart was mijn tweede districtskampioenschap dit seizoen. Dit keer in de -18. Vandaag moest ik geen fouten maken want als je een wedstrijd verliest zou het heel moeilijk zijn om nog tweede te worden en je zo te plaatsen voor het NK over drie weken in Emmen.
Mijn eerste wedstrijd was tegen Ruben van der Wagt. Met een Tai-O-Toshi scoor ik een Wazari, hierna ga ik gelijk door naar een Sankaku waar mijn tegenstander voor moest afkloppen.Mijn tweede wedstrijd was tegen Ruben van der Maas van Mahorokan. Na een Tomo-Nage waar ik een Wazari mee scoor wil ik door gaan naar een armklem, per ongeluk gaat dit verkeerd, ik trek Ruben schuin naar achter. De scheidsrechters moesten even bij elkaar komen om te bespreken of dit een verboden handeling was. Ze lieten ons gelukkig door judoŽn. Ik maak de wedstrijd af door nog een Wazari te scoren met een Tai-O-Toshi.Ik stond nu in de halve finale tegen Ben Schuurman. Eerder dit seizoen verloor ik nog op shidoís van hem op de districtskampioenschappen -21. Het was een slopende partij, na 4 minuten won ik de partij met 1 Wazari en 1 Yugo. Wel kreeg ik drie shidoís, maar door de nieuwe regels tellen de shidoís alleen als na 4 minuten de wedstrijd nog steeds gelijk staat, helaas worden ze wel heel erg snel gegeven.In de finale stond ik tegen Koen van Zeijl. Al heel snel sta ik een Wazari voor door een Kata-Geruma. Later in de wedstrijd scoor ik met een tilworp een tweede Wazari, helaas wordt hij weggewoven omdat hij buiten de mat zou zijn, verder judoŽn dus. Met een Uchi-Mata scoor ik mijn tweede Wazari, gewonnen dus. Voor de vijfde keer achter elkaar ben ik Zuid-Hollands kampioen. Over drie weken is het NK maar eerst nog naar Bremen volgend weekend !


voor foto's klik hier


Open west Brabantse judo kampioenschappen, 3 maart 2012

Op 3 maart moesten we naar Wouw voor de 15e Open West-Brabantse. Vorig jaar was dit nog een meetmoment omdat Antwerpen niet door ging, dit jaar niet. Door de vakantie deze week was ik net te zwaar voor de -55.
Ik mocht dus lekker judoŽn in de -60. Allemaal onbekende judokaís maar wel allemaal een kopje groter. De eerste wedstrijd had ik een vrijloot. De tweede partij was tegen Ingmar de Groot. Ik won ik na best wel lang judoŽn met een Tai-O-Toshi.De volgende wedstrijd was tegen Sebastiaan van Honschooten van Kenamju. Na anderhalve minuut win ik de wedstrijd met een Kata-Geruma.Mijn finale partij was tegen Ramon van Wee, een lange stugge judoka. Pas na 4 minuten is de winst voor mij met 2 Yugoís. Eerste geworden dus.

voor foto's klik hier


Internationaal Antwerp Open, 24 februari 2013


Dit weekend was het tweede meetmoment van het jaar in Antwerpen. Ik moet op ťťn van de meetmoment op het podium staan om mij te plaatsten voor buitenlandse toernooien en eventueel voor een EK of een WK.
Mijn eerste wedstrijd was tegen Joery van Opstal. Ik kom als snel een Wazari voor met een O-Soto-Gari. Joery krijgt een shido voor passiviteit. 1 minuut voor het einde van de wedstrijd maak ik de wedstrijd af met nog een Wazari.


Mijn volgende wedstrijd was tegen Tijmen Brinkkemper. Vroeger heb ik wel eens tegen hem moeten judoŽn, maar de laatste tijd niet meer. Oppassen dus. Toch scoor ik binnen een halve minuut al een Ippon met een Uchi-Mata.Mijn derde wedstrijd moest ik judoŽn tegen Glen Koper. Op de Dutch Open verloor ik op 2 shidoís van hem. Anderhalve minuut ging het lekker maar wanneer Glen een schouderworp inzet met 2 revers blijft mijn ellenboog op een of andere manier haken waardoor ik wel moest vallen, Ippon voor Glen. Omdat Glen nu in de halve finale stond mocht ik herkansen.In de herkansing moest ik tegen Kobe Persyn. Een irritante linkse judoka. Al snel komt hij voor met een Yugo.
Na 3 minuten judoŽn scoort hij een Wazari met dezelfde schouderworp als Glen, op de grond pakt hij mij direct in een houdgreep. Hij houd mij 20 seconden vast en het toernooi is over voor mij.
voor foto's klik hier33e Groot Vlaardingen 2 februari 2013

Zondag 2 februari was het toernooi in Vlaardingen. Een leuk toernooi want je judood altijd veel wedstrijden.
Ik deed samen met mijn broer mee in de -55.
Mijn eerste wedstrijd was tegen een onbekende jongen. Ik scoorde eerst een Yugo met een beenworp, uiteindelijk win ik de wedstrijd met een Kata-Geruma, Ippon.De tweede wedstrijd was tegen Marick Meijers uit Krimpen aan den Ijssel. Marick krijgt een shido voor passiviteit. Met een Tomo-Nage krijg ik een wazari. Uiteindelijk win ik de wedstrijd weer met een Kata-Geruma.Mijn volgende wedstrijd van tegen Ruben van der Maas van Mahorokan. Met een Kata-Geruma scoor ik Wazari. Ik weet de partij mooi te winnen door Ruben eerst op te tillen en daarna te gooien met een heupworp.Nu de pool finale tegen Koen van Zeijl. Ik judo deze partij heel passief en verlies daarom ook op 2 shidoís.
Door het rare systeem van de kruisfinales in Vlaardingen kan ik nog steeds in de finale komen, ik moet er nu wel veel gaan judoŽn.Om nog bij de beste twee van de pool te komen moet ik judoŽn tegen alweer Ruben van der Maas. Alweer krijg ik een Wazari voor een Kata-Geruma. Hier win ik ook de wedstrijd mee,ik zit nu bij de laatste 4.
In de kruisfinale moet ik als eerst tegen de nummer twee van de andere pool. Deze win ik met een Tai-O-Tosh, Ippon.Nu de halve finale tegen Koen van Zeijl. Dit keer win ik wel, ik scoor een Ippon met een O-Soto-Gari.In de finale moest ik tegen mijn clubgenoot Matthijs van Harten. Niet echt een spectaculaire wedstrijd omdat we elkaar heel goed kennen. Ik win met een Yugo, en zo wordt ik toch nog eerste na acht partijen judoŽn.voor foto's klik hier


Dk -21 Hellevoetsluis 26 januari 2013


Dit weekend waren de districtskampioenschappen onder 21 jaar. Samen met Matthijs doe ik mee in de -55.
Niet zo veel deelnemers vandaag, maar 6 in mijn gewicht.
Mijn eerste wedstrijd was tegen Ben Schuurman. Ik was niet echt scherp en geef de partij dan ook aan Ben. Ik verlies op 2 shido's.In de verliezersronde moest ik tegen Koen van Zeijl. Deze wedstrijd win ik met een O Soto Gari, Ippon.Nu om de derde en vierde plaats tegen een onbekende judoka. Eerst scoor ik een Wazari met een overname. Al snel volgt nog een Wazari met een Kata Geruma. Gewonnen.Helaas kon ik niet meer om de derde en tweede plek judoŽn en dus was ik derde geworden, niet genoeg om over twee weken naar het NK -21 te gaan.

voor foto's klik hierDutch open Espoir 13 januari 2013

Dit weekend was het eerste meetmoment van 2013, de Dutch Open Espoir, het zwaarste toernooi van Nederland. Ik doe mee in de -55 waarin 70 judoka's meedoen.
Mijn eerste wedstrijd was tegen Glen Koper. Ik begon de wedstrijd goed maar steeds verder in de wedstrijd werd ik passiever. Daarom kreeg ik al snel mijn eerste shido. Nog steeds bleef ik passief. Glen en ik krijgen allebei een shido. Uiteindelijk verloor ik op die twee shido's.Vanwege het Braziliaans systeem moest ik afwachten of Glen in de halve finale zou komen, dan zou ik pas weer een herkansing krijgen. Dit gebeurd en ik mag mijn tweede wedstrijd na lang wachten judoŽn tegen Jilles Bonnema. Met een
Tomo-Nagewaar ik een Yugo mee krijg weet ik hem op de grond te krijgen, hier maak ik het af met een armklem.Mijn derde wedstrijd was tegen A. Abdashev uit Belgie. Een zware wedstrijd waar in de eerste vier minuten niet gescoord wordt door ons beiden. In de Goldenscore verlies ik helaas met een Yugo. Ik eindig helaas als 11e. Hopelijk gaat het beter in Antwerpen want dat is het tweede meetmoment.voor foto's klik hier


10+24 toernooi Gilze, 6 januari 2013


Dit weekend het eerste toernooi van 2013. De leeftijd is veranderd naar -18 en dus ben ik tweede jaars.
Mijn eerste wedstrijd was tegen Bjorn Maes. De wedstrijd verliep moeilijk, er werd door ons beiden niet in de reguliere tijd gescoord. In de Goldenscore nam ik hem over en scoor ik een Wazari.Mijn tweede wedstrijd was tegen een onbekende judoka. Ik gooi hem twee keer op zijn rug, net buiten de mat. De laatste seconde gooi ik hem binnen de mat op zijn rug, Ippon.Nu de finale tegen mijn clubgenoot Matthijs van Harten. Een moeilijke wedstrijd waar we de volle 6 minuten hebben gejudood, uiteindelijk moet de scheidsrechter beslissen wie er gewonnen heeft. Hij wijst mij aan als winnaar. 1e dus.Aangezien mijn vader vandaag moest werken heeft Leo van der Vliet foto's van mij gemaakt waarvoor ik hem hartelijk wil bedanken !Mijn 1e dan 1-12-2012 !


Vandaag heb ik heel
onverwachts mijn zwarte band en dus 1e Dan gekregen !

Slingerland organiseert elk jaar een Sinterklaas toernooi voor de net beginnende judokaís. Ze kunnen hier dan met elkaar kleine randoriís doen en aan het einde komt Sinterklaas met kadootjes altijd heel spectaculair voor de kleintjes . Henk-Jan had mij gevraagd om mijn judo pak mee te nemen om een demonstratie te geven voor Sinterklaas en al die kleine kinderen. Nadat ik dat samen met Matthijs had gedaan, riep Sinterklaas zijn pieten bij elkaar. Sinterklaas riep me om naar voren te komen, en ik zag het al, mijn zwarte band in zijn handen !Ik was echt heel erg verrast want ik wist echt niet dat ik hem zou krijgen.
Vanaf 1 januari 2013 mag ik hem dan eindelijk officieel dragen !voor foto's klik hier


Nk teams -17 Markelo 8-12-2012


Vandaag het NK Teams -17 in Markelo. ís Ochtends vroeg om half 5 wakker worden om bij Slingerland te verzamelen en daarna 2 uurtjes rijden. Ons team bestond uit 12 jongens omdat we de meesten gewichten dubbel hadden. -46 Jeffrey van der vliet, -50 Matthijs van Harten en Rasjad Nurmohammed, -55 Coen van Winden en ikzelf, -60 Thomas van der Maas en Dean Sonder, -66 Stanley van der stok en Jorian Haas, -73 Jim Heijman en Joey Vollebregt en +73 Hans van Montfoort. Onze coaches waren dan ook Henk jan en Rob Hennenveld. We hadden een goeie kans om in de prijzen te vallen aangezien we bij het Theo Meijer team toernooi al 2e zijn geworden. Voor de wedstrijden hebben we nog 1 minuut stilte moeten houden uit respect voor de overleden grensrechter, zo moet je natuurlijk niet omgaan met je vrijwilligers!..

Onze eerste wedstrijd was tegen J.C. Hercules. Mijn partij moest ik judoŽn tegen Bjorn Maes. Ik voelde dat het niet zo lekker ging, misschien moest ik even inkomen. Ik won de wedstrijd wel met een Wazari. Als team wonnen we met 4-3.Nu moesten we tegen Theo Meijer Sport wat wel moeilijk zou gaan worden. 1e partij was er geen tegenstander voor Jeffrey, de tweede wedstrijd werd gewonnen door Matthijs, 2-0 voor ons dus. Ik moest tegen Joery van Opstal, een lastige judoka omdat ik geen grip om hem kreeg. Ik scoor snel een Yugo en judo de wedstrijd eigenlijk uit om geen risico te nemen. 3-0 dus, je zou denken dat we wel zouden winnen, maar nu word het spannend omdat Theo Meijer Sport beter zijn bij de zwaar gewichten. In de -60 verloor Thomas van Daan ten Heuvel, in de -66 verloor Stanley van Thomas ten Heuvel. Het staat dus al 3-2. Nu was eigenlijk de sleutel partij tussen Jim en Kevin Bakker. Helaas verloor Jim en dus moest Hans voor de beslissende partij judoŽn tegen Bas van Empelen. Ook deze partij werd gewonnen door Theo Meijer Sport. Erg jammer, zeker als je op 3-0 voorkomt. Na de wedstrijd kregen we een peptalk van Rob, volgens hem was er geen weg meer terug en moesten we 3e worden. We rijden namelijk geen 2 uur voor niks. Even zitten op de tribune om jezelf om te schakelen en weer door te gaan!In de verliezers ronde kwamen we als eerst Top Judo Nijmegen tegen. Deze werd makkelijk gewonnen met 6-1.Nu de partij vůůr het brons alweer tegen J.C. Hercules. Weer tegen Bjorn Maes. Deze keer ging de partij makkelijker, ik won met een Uchi-Mata terwijl mín been helemaal buiten zijn benen zat, heel raar, maar ja wel een Ipon. We wonnen met 5-2.We mochten dan nu om het brons judoŽn tegen Budokan, de Korte. Dit zou een hele spannende wedstrijd worden. De eerste 2 punten waren voor ons. Ik moest tegen de Belg Abdashev. Helaas verloor ik de partij met een houdgreep. Thomas verloor onterecht van Djim Segers op vlaggetjes, vind ik. 2-2 dus. Stanley won zijn partij heel spannend, dit zou de sleutel partij zijn. 3-2 voor ons. Jim moest tegen Mauk Moerman, ook dit was een hele spannende wedstrijd. Uiteindelijk won Jim en waren we dus sowieso 3e!! Hans moest de laatste partij judoŽn tegen Maarten Tunen. Deze verloor hij. Uiteindelijk toch nog 3e geworden.voor foto's klik hier


Het 1e vernieuwde Top Judo toernooi Almere 25-11-2012


Dit weekend was het 1e vernieuwde Top Judo Almere in de mooie sporthal van het Topsport centrum Almere.
Ik had gedacht dat er wel wat judokaís in mijn gewicht zouden zitten maar op de zelfde dag was ook een ander toernooi in Den Helder. Helaas zat er dus maar 1 judoka in mijn gewicht (-58) en werden we dus samengevoegd met de -63. Daar stond ik dus met mijn 54 kg in de -63.

Mijn eerste wedstrijd was tegen de enige jongen uit de -58, Ecco van der Veer. Ecco zet een Uchi-Mata in en ik dacht dat ik geworpen zou worden. Maar net op het laatste moment weet ik om te draaien en een Yugo te scoren. Later in de wedstrijd scoor ik Ipon met een Uchi-Mata.De tweede wedstrijd moest ik tegen Ranishanth Jeyasingan, een echte -63. In de eerste 4 minuten werd er niet gescoord door beide. Pas in de golden score maakte ik een Uchi-Mata waar ik een Wazari voor kreeg.Nu moest ik om de 1e en 2e plaats tegen mín judovriend Erminio Heesen judoŽn. Het is altijd moeilijk judoŽn tegen Erminio. Na een minuut kreeg ik een shido voor passiviteit. Later dacht ik een Yugo te scoren met een lage schouder worp maar helaas werd hij weggewoven. We kregen allebei nog een shido en Erminio won dus met een Yugo. Toch nog een mooie 2 plaats in de -63 kg.


voor foto's klik
hier


3 november 2012 Theo Meijer teamtoernooi Leusden

Dit weekend was het Theo Meijer team toernooi. Vorig jaar wisten we hier 1e te worden. Ons team bestond uit: (-46) Jeffrey van der Vliet, (-50) Rasjad Nurmohammed, (-55) Matthijs van Harten en ikzelf, (-60) Dean Sonder, (-66) Stanley van der Stok (Mahorokan), (-73) Jim Heijman (+73) Hans van Montfoort (Richard Proost sport) Mathijs en ik deden dus 1 gewicht.Onze eerste tegenstander was Bijsterbos. Ik moest tegen Lars Kamphuis. Na anderhalve minuut scoor ik Ippon met een Uchi-Mata. Heel knap wonnen wij Šllemaal, 7-0 dus voor ons.Onze tweede tegenstander was Kenamju. Dit keer judode Matthijs die op vlaggetjes won van Dede. Ons team won met 5-2. Derde tegenstander was Hercules. Ik verwachtte dat ik tegen Bjorn Maes moest judoŽn maar uiteindelijk stond Loek Willems voor mij. Ook deze wedstrijd won ik met een Uchi-Mata. Dit was de halve finale, als we wonnen stonden we dus in de finale. Na een spannende wedstrijd wonnen we met 4-3, maar net dus.In de finale mochten we tegen de thuis club Theo Meijer judoŽn. Ik stond weer langs de kant en Matthijs mocht judoŽn. helaas verloor hij zijn wedstrijd van Yuri van Opstal op vlaggetjes. Na 7 spannende wedstrijden verloren we maar net met 4-3. Toch een mooie 2e plaats !voor foto's klik hier


28 oktober 2012 Flanders Cup Lommel (BelgiŽ)

Vandaag moesten we naar Lommel voor de Flanderscup. In de -17 mochten er ook armklemmen worden gemaakt, oppassen dus. Het was best een grote groep, de -55. Ik zat in een poule met een Cyprrioot, 2 Belgen en Twan van der Werff. Mijn eerste partij was tegen de Cyprioot C. Tricomitis. In Berlijn had ik al van hem gewonnen, dit keer verloor ik in de golden score met een Yugo. Misschien een lichte onderschatting, maarja vandaag was het sowieso al niet mijn dag.Mijn tweede partij was tegen de Belg F. Zeami, die ik wel eens eerder heb zien judoŽn. In de eerste paar seconde kom ik al met een Yugo voor te staan. Na dit moment begin ik heel slecht te judoŽn, en mijn lichaam werkt ook niet bepaald mee. Heel dom krijg ik 2 shidoís voor passiviteit. In de Golden score in de laatste 20 seconden verlies ik omdat ik word overgenomen.Mijn 3e partij was tegen Siem van Dammen een Belg. Ik win deze wedstrijd vrij makkelijk met 2 Wazariís.Nu mijn laatste wedstrijd tegen Twan. Ik kom eerst een Wazari achter te staan, later weet Twan nog een Wazari te scoren, verloren dus. Het toernooi is afgelopen, hopen dat het volgende week beter gaat bij het team toernooi.voor foto's klik hier


13 oktober 2012 Amerhaltoernooi Made


Dit weekend alweer het tweede toernooi na de zomervakantie, nu in made, het Amerhal toernooi. Vandaag deden Rowin en ik allebei mee in de -55. Helaas waren we maar met zín vieren. 3 partijen dus.
Mijn eerste wedstrijd was al direct tegen mijn broer Rowin. Eerst scoor ik een Wazari met een Uchi-Mata. Snel daarna dacht ik nog een Wazari te scoren met een tilworp, maar de scheidsrechter gaf geen punt. Ik maak de wedstrijd af door nog een Wazari te scoren met een O-Soto-Gari.Mijn tweede wedstrijd was tegen een onbekende judoka, ik win al snel met een Yoko-Tomo.Mijn laatste wedstrijd was weer tegen een onbekende. Binnen 4 seconden veeg ik hem op zín rug. Ik was eerste en mijn broer 2e.


voor foto's klik hier7 oktober 2012 Open Schijndelse


Vandaag was mijn eerste toernooi na de zomervakantie. Voor het eerst doe ik mee aan dit toernooi in Schijndel. Ik deed mee in de -55, helaas zaten we maar met zín 4en in een pool. Een korte judo dag dus.

Mijn eerste wedstrijd was tegen een onbekende judoka. Gelijk een Wazari voor een Yoko-Tomo, daarna had ik het afgemaakt met een Uchi-Mata, 2e Wazari dus Ipon.De tweede wedstrijd was tegen Ferdy Schimmel, vroeger heb ik wel eens tegen hem gejudood. Na een minuutje scoor ik Ipon met een O-Goshi.Nu mijn laatste partij tegen weer een onbekende judoka. Dit keer ging het moeilijker dan de vorige wedstrijden, ik won wel met 2 Wazariís met 2 keer een O-Soto-Gari.voor foto's klik hier

Home | Wie ben ik | Wedstrijdprogramma | trainingstijden | Wedstrijdverslagen | Gastenboek | Linkjes | Nihon Sport | Sponsors | contact | Sitemap


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu