Ziggy van den Brink


Ga naar de inhoudsopgave

2011 - 2012

Wedstrijdverslagen > archief

Ede heidetoernooi, 9 juni 2012

Vandaag mijn laatste toernooi dit seizoen. Dan nog even naar school en daarna lekker zomervakantie vieren ! Mijn laatste toernooi is dus het Ede het Heidetoernooi. Er zaten maar 7 mensen in mijn gewicht. Ik deed mee in de -55.

Mijn eerste partij was tegen Sebastiaan Hofšcker uit Duitsland. Ik scoor gelijk een yugo met een uchi-mata. In de loop van de wedstrijd werd ik steeds zwakker en alles begon te draaien, ik wist niet wat er was, maar moest door judoŽn. Ik krijg hierdoor een yugo tegen en zo staat het weer gelijk. Ik scoor een paar keer een punt, maar de scheidsrechter vond dat het buiten de mat was. In de Golden score werd er ook niet gescoord en dus moesten de vlaggetjes komen, ik won op beslissing.Nu mijn tweede wedstrijd tegen Daan ten Heuvel, ik was nog steeds niet lekker. Maarja.., in de reguliere tijd werd er niet gescoord, er werd goed aangevallen door ons beide, zo wist Daan mij nog bijna te tillen. Ook in de Golden score werd er niet gescoord. Uiteindelijk was het Daan die won op beslissing.
Ik was nu echt helemaal kapot, twee wedstrijden had ik al via Golden score moeten judoŽn terwijl ik mij niet lekker voelde.Mijn derde wedstrijd was tegen Ecco van der Veer, Rowin moet af en toe tegen hem vechten op een Jiu-Jitsu toernooi. Ik won de wedstrijd met yugo, en had hem weer helemaal uitgejudood. Het was een poolsysteem, ik en Daan waren door naar de kruising.In de halve finale moest ik tegen Bob Kroon. Deze wedstrijd win ik met 2 yugoís.In de finale moest ik weer tegen Daan. Dit keer won Daan met een yugo. Ik was tweede en Daan was eerste. Helemaal uitgeput kan ik over een paar weken lekker genieten van mijn vakantie!

voor foto's klik hierMahorokan Westland toernooi, 3 juni 2012

Vandaag mijn voorlaatste toernooi, het Mahorokan Westland toernooi. Volgend weekend is mijn laatste toernooi in Ede. Ik deed vandaag mee in de -55, normaal -17 maar nu in de leeftijdscategorie 14/15 jaar. Mijn eerste partij won ik snel met een Sankaku, mijn tegenstander klopte af.Mijn tweede wedstrijd was tegen Xavier van Lu-Gia-Jen. Xavier pakt meteen gekruist over mij heen, ik til hem en scoor een yugo. Ik scoor nog een yugo met een beenworp, en nog een yugo met een lage schouderworp, 3 yugoís dus. Na die lage schouderworp ga ik wel meteen door naar een houdgreep, en win ik met Ippon.Nu moest ik tegen Coen van Winden. Ik heb in de eerste drie minuten alleen maar aangevallen, volgens mij wou Coen echt niet judoŽn, in de Golden score was het precies het zelfde, hij wou niet judoŽn. Tot mijn verbazing verloor ik deze wedstrijd op beslissing???? Achja..Nu moest ik weer tegen iemand van Lu-Gia-Jen. Deze won ik met een sankaku.Om de 3e plaats moest ik tegen mijn vriend Dean. Wel grappig was dat we allebei op het zelfde moment een Tomo-Nage maakten. Ik won de wedstrijd met Ippon en was derde geworden. Volgende week mijn laatste toernooi !voor foto's klik
hier


Mierlo houvast toernooi 13 mei 2012

Op 13 mei was het Houvast toernooi in Mierlo. Ik deed mee in de -55, samen met Dean en Rowin.

Mijn eerste partij was tegen Bjorn Maes. We judoode vandaag met 3 minuten inplaats van 4 minuten. In de eerste 3 minuten werd er door ons beide niet gescoord. De Goldenscore dus. Na 1 minuut krijg ik Bjorn in een houdgreep die ik niet meer loslaat, gewonnen met Ippon.Nu moest ik tegen de Belg Tim Cavalier. Tim is goed op de grond en ik kom een paar keer bijna in een houdgreep. In de laatste minuut scoor ik een Wazari met een Uchi-Mata, ik judo de wedstrijd nu gewoon uit en win.Ik moest nu tegen Luke Nooien, een sterke judoka. In de 3 minuten ťn in de goldenscore werd er niet gescoord. Met vlaggetjes won in met 2-1.Nu de finale tegen Pablo Vermeulen. In de laatste minuut scoor ik eerst een yugo met een Uchi-Mata, nog een yugo met een overname, en een Ippon met een houdgreep. Ik was 1e geworden


voor foto's klik hier

Berlijn 6 mei 2012

Dit weekend mijn laatste buitenlandse toernooi van het seizoen. Een European Cadet Cup in Berlijn. Dit toernooi is nog zwaarder dan Teplice omdat er ook Russen en Brazilianen zijn.Vrijdag vertrokken we weer, dit keer in auto's. Het duurde 6 ŗ 7 uur. Op zaterdag vroeg was weer de weging. Ik woog goed. Om 10 uur begonnen de wedstrijden, ik was de 7e partij en moest tegen Christos Trikimotis uit Cyprus. Het was een lange partij met allebei geen scores na 4 minuten.Wel 1 shido voor mij en 2 voor hem, ik won dus en moest nu mijn tweede wedstrijd judoŽn tegen Moritz Plafky. Ik verloor binnen een halve minuut met Ippon. Ik begon de wedstrijd verkeerd want ik dacht fat hij rechts was waardoor ik mijn linker arm er tussen wou doen, maar hij was links en pakte gelijk over me heen. Moritz kwam in de halve finale en ik had dus herkansing.Mijn 1e partij in de verliezersronde was tegen Jorre Verstraeten uit BelgiŽ. In Bremen had ik al van hem gewonnen. Ik scoor eerst Wazari met een Kata Geruma. Hierna scoor ik Yugo met een overname en nog een Wazari met weer een overname. Gewonnen dus.Nu moest ik tegen Sadig Gurbanov uit Azerbadjan waar ik in Teplice ook al tegen had gejudood. Dit was voor de 9e en 7e plaats. Het ging een stuk beter dan in Teplice maar alsnog verloor ik met Ippon in de laatste 30 seconden.Ik ben dus 9e geworden waar ik best wel blij mee ben! Maandag en dinsdag hebben we nog 3 trainingen gehad van 2,5 uur. Dinsdag middag zijn we weer naar huis gegaan. Ik heb nu nog een paar toernooien en daarna ga ik lekker zomervakantie vieren !

voor foto's klik hierTeplice /22 april 2012


Dit weekend was mijn allereerste European Cadet Cup, met judoka's heel Europa is dit toernooi een van de zwaarste meetmomenten van het seizoen. Deze ECC werd gehouden in Teplice in TsjechiŽ.
Op vrijdag ochtend om 7 uur vertrokken we met een tourbus vanuit Hoogvliet naar Teplice. Onderweg stopte we nog in Eindhoven om daar ook judoka's op te halen. De reis duurde totaal 12 uur. De volgende ochtend was de weging, iedereen woog goed. Een uur later gingen we naar de sporthal. Om 10 begonnen de wedstrijden. Ze begonnen met de -66 en gingen steeds lager, ik was dus pas om half 2 aan de beurt. Ik moest tegen Sadig Gurbanov uit Azebadjan. Zijn pakking was heel vervelend om tegen te judoŽn. Hij stond heel verdedigend. Ik verlies helaas de partij met 2 Wazari's.Ik wist wel bijna zeker dat hij in de halve finale zou komen en ik een herkansing zou hebben omdat hij zijn volgende partij heel mooi van de Kazach won die derde was in Bremen. De partij om de halve finale moest hij judoŽn tegen een kleine Italiaan. Tot mijn verbazing verliest hij deze partij en was ik klaar, jammer ik had graag meer wedstrijden gedaan op mijn eerste ECC. De volgende dag kwamen de zwaargewichten op de mat en op maandag hadden we nog een aansluitende trainingsdag met 2 trainingen van 2 uur met de jongens en meisjes gesplitst. Over anderhalve week heb ik weer een European Cadet Cup dit keer in Berlijn, waar onder andere de Russen en de Brazilianen komen.


Nederlandse kampioenschappen 7 april 2012
Vandaag was dan eindelijk het NK -17 in sportcentrum T Kwadraat, Tilburg. Dit is tevens het vierde meetmoment voor eventuele deelname aan de Europese Kampioenschappen -17 later dit jaar in ServiŽ. Tot vandaag stond ik op een tweede plek in de ranking daarvoor en mijn doel was dan ook om te proberen deze tweede plaats te verstevigen.


Van elk district komen de 2 judokaís die zich geplaats hebben op de districtskampioenschappen naar dit toernooi. Ook doen de finalisten van het vorig jaar, mits ze in hetzelfde gewicht uitkomen, mee. Per gewicht doen er dus 14 of maximaal 16 mee. Ik zat in het eerste blok van de dag de -46 t/m de -66 klasse heren. Ik deed mee in de -50 klasse op mat 2.

De wedstrijden begonnen stipt om half 10. Mijn eerste wedstrijd was tegen Julian Nienhuis uit Zuid-Nederland. Het is al een jaartje geleden dat ik voor het laatst tegen Julian heb gejudood, voorzichtig beginnen dus. Na het een minuutje aangekeken te hebben scoor ik Yugo met een Tomo-nage. Na weer een half minuutje scoor ik Ippon met een mooie Uchi-Mata. 1e wedstrijd gewonnen.nu mijn 2e wedstrijd (kwartfinale) tegen Twan van der Werff van Noord-Holland. Eerst maak ik een offerworp, ik heb hierna enorme kramp in mijn benen, na een paar seconden rekken is dit weg. Ik wou nu echt winnen, gewoon snel afmaken. Ik maak gelijk een Uchi-Mata, en ja hoor ik werp Twan vol op zijn rug, door naar de halve finale !Deze moest gevochten worden tegen Stijn Jager uit Oost Nederland. Anderhalf minuut ging het alleen een beetje om de pakking, met een offerworp scoor ik een Ippon.Door naar de finale dus tegen Roy Koffijberg uit Oost Nederland !Nadat alle wedstijden om brons afgelopen waren mochten de finales gespeeld worden. Van Slingerland zaten Matthijs van Harten, Jim Heijman en ikzelf in de finale. Dean Sonder, die bij mij in het gewicht zat, was helaas vroegtijdig uitgeschakeld. Nu de finale !
Al binnen een paar seconden liep ik bijna in Roy zijn Uchi-Mata, gelukkig hield ik hem tegen. Het was een spannende finale met aanvallen van Roy en mij over en weer. Ongeveer bij de laatste 2 minuten scoor ik echter een Wazari met een Uchi-Mata.Ik moest dit nog 2 minuten volhouden, dit leek wel eeuwen te duren. Roy scoort nog een Yugo met een mooie worp. Maar uiteindelijk na die 2 minuten ben ik het die vandaag won.... en mijzelf voor de tweede keer op rij kampioen van Nederland in de -17mag noemen. Super, super trots ben ik op dit resultaat !Tevens is mijn doel om mijn tweede plek in de ranking voor deelname aan de Europese Kampioenschappen te verstevigen volgens mij ruimschoots behaald.voor foto's klik hier


EJU Cadet Cup, Teplice (TsjechiŽ) 21/22 april 2012Ik ben door Mark van der Ham/Akkie Muilwijk mijn talententrainers van het JTS Hoogvliet samen met clubgenoten Jim Heijman, Mathijs van Harten en onze centrale coach Henk Jan de Hek uitgenodigd om aan dit toernooi deel te nemen. Dit zal mijn allereerste EJU toernooi worden en ik heb er nu al erg veel zin in !!


De Open Capelse 31 maart 2012

op zaterdag 31 mei was ons thuis toernooi, de 10e Open Capelse. Omdat dit ons thuis toernooi was moest ik al vroeg aanwezig zijn om achter de tafeltjes te zitten. Na het 1e blok achter een tafel te hebben gezeten moest ik zelf judoen. Vandaag deed ik mee in de -55 waar mijn broer Rowin ook in zat en Dean Sonder een clubgenoot.

Mijn 1e partij moest ik tegen een onbekende judoka. Binnen een paar seconden wierp ik hem met een Uchi-Mata, goed genoeg voor Ippon.
2e Wedstrijd weer tegen een onbekende. ik scoor gelijk yugo met een offerworp. Na een minuutje komen we op de grond en ik maak het af met een houdgreep.Ik stond nu in de finale tegen Dean Sonder die van Rowin in de halve finale had gewonnen. Na een minuutje scoor ik Wazari met een offerworp. Een half minuutje later maak ik een Kata-Geruma. Dean pakt duidelijk Crospakking, ik pak zijn been en wil hem tillen. Maar helaas zag de scheids het verkeerd en gaf mij een Hansokemake voor beentje pakken.Toch nog 2e geworden op ons thuistoernooi. Volgende week is het NK in Tilburg !
voor foto's klik hier


International Masters Bremen 24 maart 2012

Dit weekend was het derde meetmoment alweer. Namelijk het International Masters Bremen. Met deelnemers uit 22 verschillende landen is het dus heel moeilijk om op het podium te komen. Ik ging al op vrijdagavond wegen, zodat ik lekker uitgerust naar het toernooi kon gaan de volgende dag.
De wedstrijden begonnen om half 11, en ik had mijn loting al gezien. 1e partij tegen de Duitser Tony Kreicha van KADER Brandenbrug. Na een half minuutje pakking gevecht scoor ik Wazari met een Ko-Uchi-Gari. Twee minuten later scoor ik nog een Wazari met een offerworp. Mijn eerste partij heb ik dus gewonnen met 2 Wazariís.Nu mijn tweede wedstrijd tegen de Italiaan Manuel Lombardo van CRS Akiyama Piemonte. Ik vond dit een hele irritante judoka want hij hield met zijn hand steeds zijn revert weg zodat we de hele tijd met 1 hand judoden. In de eerste 4 minuten werd er door beiden niet gescoord, wel kreeg Manuel een shido voor passiviteit. Nu de Goldenscore. Na een minuutje maakt hij een Kata-Geruma. Hij scoort een Yugo. Iedereen dacht dat ik nu verloren had, maar de 2 hoekscheidsrechters zagen goed dat Manuel mijn been pakte. Hij kreeg dus Hansokemake en ik was door naar de 3e wedstrijd.Die was tegen de Belg Jorre Verstraeten van NATIONAL TEAM BELGIUM. Na 2 en een halve minuut en geen score voor ons beiden maak ik een Uchi-Mata die goed genoeg was voor een Yugo. Met nog 1.52 seconden te gaan moet ik deze score volhouden en er voor zorgen geen shidoís of punten tegen te krijgen. Dit lukt me en ik zit nu in de kwartfinale van het toernooi.
Ik was nu sowieso door naar de eerste 9, als ik verloor kwam ik in de verliezersronde omdat mijn tegen stander in de halve finale kwam (=Braziliaans systeem). En als ik won dan stond ik in de halve finale. De kwart finale was tegen Zhaksybek Zhengisbek van NATIONAL TEAM KAZACHSTAAN uit Kazachstan. Hij was echt een maatje te groot voor mij, pas laat in de wedstrijd kom ik achter te staan met een Wazari, ook scoort hij nog een yugo. Na 4 minuten helaas verloren maar wel door in de verliezersronde.Nu mocht ik mijn vijfde partij (om de 9e en 7e plaats) judoŽn tegen Mathias Mass van LV Vorarlberg uit Oostenrijk. Na een minuutje scoor ik Wazari met een offerworp. Nu moest ik dit weer de hele wedstrijd volhouden, wat mij bijna niet lukte. Ik kreeg nog 2 shidoís en moest dus actiever gaan judoŽn. Uiteindelijk win ik de wedstrijd en moest ik me klaar maken voor de wedstrijd om de 7e en 5e plaats tegen de Japanner Taito Nita van het nationaal team van Japan.
Taito was echt heel sterk, ik kon weinig doen. Hij scoort eerst een Wazari met een schouderworp en later nog een keer, helaas verloren dus. Er had in mijn laatste wedstrijd iets meer in kunnen zitten, maar alsnog ben ik heel blij met mijn 7e plaats omdat deze ranking punten oplevert voor de Europese Cadet Cups.Ik heb tot dinsdag samen met een stuk of 7 andere judokaís van Slingerland nog een judo stage in Hannover gevolgd . Aan deze stage deden ongeveer 450 mensen mee uit 20 verschillende landen. 2 trainingen per dag van 2 tot 2,5 uur. Ik heb tegen Japanners gestaan, Kazachstanen, Duitsers, Italianen, Engelse etc.. Een hele goede ervaring dus. Over 2 weken heb ik het NK in Tilburg en volgend weekend mijn thuis toernooi, het UNICEF Open Capelse, daar doe ik mee in de -55.
voor foto's klik hier voor meer foto's klik hierDistrictskampioenschappen -17 Zuid Holland 17 maart 2012

Vandaag was in Den-Haag het Zuid-Hollandse judokampioenschap tot 17 jaar. Als je bij de eerste twee eindigt mag je naar het NK over 3 weken in Tilburg. Ik deed weer mee in de -50 en zat met een stuk of 9 judoka's in dit gewicht.

Mijn eerste partij was tegen Ben Schuurman. Binnen een paar seconden lag Ben al op zijn rug door een Uchi-Mata, IpponMijn volgende partij was tegen Justin de Wilde. Na een minuutje een aantal worpen geprobeerd te hebben gooi ik Justin met een Uchi-Mata, Ippon.Ik stond nu al in de finale, die mocht ik judoŽn tegen Dean Sonder van mijn eigen club. Al snel scoor ikeen Wazari met een offerworp.Voor de rest gebeurd er niet veel in deze wedstrijd, ik won, en Dean en ik mogen zo allebei naar het NK in Tilburg over 3 weken.
voor foto's klik hier


Sporttalent 2011 Gemeente Capelle aan den IJssel 5 maart 2012

Vandaag eens iets heel anders. Een paar weken geleden kregen wij te horen dat ik genomineerd was als sporttalent 2011.Alle inwoners van Capelle aan den IJssel konden tot 31 december 2011 hun favoriet opgeven. Daarna heeft een kiescommissie bestaande uit de directeur van Sportief Capelle en een journalist het aantal genomineerden per categorie teruggebracht naar drie.In mijn categorie waren dat Boonyarit Chaiyong een jongen die aan taekwondo doet en al 7 jaar op rij Nederlands kampioen is geworden, Robin Lecomte een schaker die open Nederlands kampioen is en ook aan het Europees jeugdschaak kampioenschap in Bulgarije heeft meegedaan en ikzelf.Vervolgens heeft een jury bestaande uit de wethouder sport, de voorzitter van de Capelse Sportfederatie en een lid van de raad van commissarissen Sportief Capelle na zorgvuldig beraad de winnaars bepaald.Hierbij bleek dat ik gekozen was als sporttalent 2011, ik kreeg een mooie bos bloemen, een ingelijste oorkonde, een glazen plaquette en een cheque van 100 euro als prijzen en werd later zelfs nog geÔnterviewd met een camera superleuk allemaal !!Op filmpjes Seizoen 2011 - 2012 staat een filmpje van deze leuke avondvoor foto's klik hierOpen West Brabantse kampioenschappen Wouw 4 maart 2012

vandaag hadden we alweer het 2e meetmoment dit jaar, de Open West Brabantse. Ik deed weer mee in de -50kg. We moesten al om half 8 wegen vroeg opstaan dus.
Onderweg naar Wouw voelde ik mezelf niet zo lekker, ik hoopte maar dat ik normaal kon judoŽn.

Mijn eerste partij moest ik tegen Rasoel Gishlarkaev. Hij was wel wat groter dan mij en ik had ook best wel moeite met hem. In de eerste 4 minuten werd er niet gescoord. Pas na een tijdje in de Goldenscore won ik met een Yugo.
Nu moest mijn tweede wedstrijd gejudood worden tegen Ferron Touw. Het ging best wel moeizaam tegen Ferron en ook deze wedstrijd werd in de Goldenscore beslist. Ik won de partij met een Sode, Ippon.Om pool winnaar te worden en gelijk in de finale te staan moest ik nu winnen van Twan van der Werff. Ook deze wedstrijd werd er niet in de 4 minuten wedstrijdtijd gescoord. In de Goldenscore won Twan met een Wazari. Ik kon nu dus nog maar derde worden.Voor de derde plaats moest ik judoŽn tegen de nummer 3 van de andere pool, Kevin Snijders. Gelukkig dat er ruim tijd tussen de laatste partij en deze zat zodat ik een beetje opgeknapt was. Hierdoor ging Deze wedstrijd wel goed, ik won binnen een minuut met een Uchi-Mata.ik was dus uiteindelijk 3e geworden, ik sta nu ook 3e op de ranking.
voor foto's klik hier


Judotoernooi Groot Vlaardingen 4 februari 2012

Op 4 februari had ik het judotoernooi Groot Vlaardingen. Mijn vader was met Rowin naar Hilversum waar Rowin mee deed aan het NK Jiu Jitsu, hij zou hier 2e worden. Omdat mijn vader er niet was zijn de mooie fotoís bij dit verslag van Leo van der Vliet, Leo heel erg bedankt hiervoor !

Ik deed mee in de -50 en zat samen met een stuk of 7 ŗ 8 mensen op de mat. Mijn eerste partij was tegen Daan Doelman. Ik had hem bijna in een Sankaku houdgreep maar hij wist er eerder uit te komen. Maar een minuut verder weet ik toch te winnen met een houdgreep.Mijn tweede partij was tegen Roy Koffijberg. Deze partij verlies ik helaas met 2 Yugoís en een Ippon. Meestal kan je nu alleen nog maar derde worden maar hier kon je jezelf nog terug vechten naar de finale.Mijn derde partij was wťťr tegen Daan Doelman. Na anderhalf minuut win ik weer met een houdgreep.Mijn vierde partij was tegen Kevin Snijder van judo Yushi. In de reguliere 4 minuten werd er niet gescoord. Toch nog een lastige wedstrijd dus Golden score. Uiteindelijk win ik de wedstrijd met een Ippon door een Uchi-Mata.Ik was nu al sowieso derde mŠŠr ik kon nog in de finale komen als ik zou winnen van Twan van der Werff. Laat in de wedstrijd scoor ik een wazari met een Uchi-Mata. Hierna heb ik de partij gewoon uitgejudood en heb ik gewonnen.Ik stond nu dus in de finale tegen alweer Roy Koffijberg. Deze verlies ik weer alleen nu met 2 wazariís. ik ben dus 2e geworden.

Dutch Open Espoir 15 januari 2012


Op 15 Januari was het Matsuru Dutch Open Espoir, het eerste meetmoment van het jaar. Ik ging samen met Matthijs en Dean al op zaterdag wegen. Matthijs deed -46kg en samen met Dean zat ik in de -50kg. Ik woog rond de 49kg goed dus. Op zondag was het toernooi. Met een aantal goede buitenlanders uit verschillende landen en met Nederlanders was de -50 sterk bezet. Ik zag de loting en mijn eerste 2 partijen zou ik kunnen winnen. Rond 1 uur begonnen de wedstrijden. Met 34 mensen deden we alle wedstrijden op 1 mat, en ik was pas als 15e aan de beurt, dat duurde een tijdje.

Mijn eerste wedstrijd mocht ik judoŽn tegen Mark Piedl uit Hongarije. Ik kreeg de eerste paar seconden geen grip op hem maar na een halve minuut pakt hij mij gekruist in mijn nek, ik til hem op en gooi hem naar achteren, een Yugo. Even later krijg ik een shido voor passiviteit, maar uiteindelijk maak ik een mooie Uchi-Mata en krijg hier een Ippon voor.Na een tijdje wachten mocht ik weer mijn tweede wedstrijd judoŽn tegen Kevin Snijder van Judo Yushi. Iets na een minuut veeg ik Kevin vol op zijn rug, Ippon.Ik stond nu in de kwartfinale tegen de Britse kampioen Peter Miles. Door zijn slappe pak kon ik echt geen grip op hem krijgen. Peter is heel fel en na 2 minuten maakt hij eerst een O-uchi-maki-gomi, hij staat op en komt met een rechtse schouderworp die ik net kan ontwijken en hij staat direct wťťr op en komt met een linkse schouderworp en werpt mij vol op mijn rug, verloren helaas.Ik mocht wel door judoŽn omdat Peter Miles door was naar de halve finale. Ik moest nu tegen Ferron Touw judoŽn. Na een lange 4 minuten staat er op het scoreboord 1 shido voor mij en 2 voor Ferron, ik won dus.Nu moest ik mijn vijfde partij judoŽn tegen Roy Koffijberg. Binnen 10 seconden maak ik een hele domme fout en door een Tai-O-Toshi te maken terwijl ik Roy niet goed gecontroleerd heb, ik word overgenomen en Roy krijgt een Wazari. Nu moest ik gewoon proberen te scoren en pas de laatste minuut alles op alles zetten, dat doe ik en in de laatste 5 seconden scoort Roy weer een Wazari, het was dus afgelopen voor mij. Uiteindelijk werd ik toch nog mooi 7e vind ik zelf, en eindigde ik als 3e Nederlander achter Twan van der Werff en Roy Koffijberg.voor foto's dag 1 klik hier
voor foto's dag 2 klik
hier


Gilze 8 januari 2012


Vandaag hadden we het 10 + 23 judotoernooi in Gilze. Het eerste toernooi van 2012 en ook het eerste toernooi voor mij in de -17. vandaag was ik ingeschreven in de -50 maar bij de weging woog ik net 200 gram te zwaar, ik moest dus, samen met Dean Sonder die ook te zwaar was, naar de -55. Ik gebruik dit toernooi vaak als voorbereiding op de week erna, de Dutch Open Espoir.

Mijn eerste partij was tegen Emiel Veltman. Gelijk binnen 10 seconden maak ik een voetveeg waar ik een Yugo voor krijg maar het had minimaal een Wazari mogen zijn. Achja gewoon verder gaan. Met een O-Uchi-Gari scoor ik Ippon terwijl het deze keer juist een Yugo had moeten zijn, maar wel gewonnen.Nu moest ik tegen Rick Krause. Deze was heel duidelijk een kop groter dan ik zelf ! Doordat hij zo lang was en een beetje een losjes pak had kon ik moeilijk grip op hem krijgen, maar na een minuutje scoor ik toch Ippon met een Tai-O-Toshi.Hierna moest ik tegen Ermino Heesen. Deze verloor ik helaas met een Yugo door een overname.Ik moest nu om de derde plaats judoŽn tegen Tom de Wildt. Toch nog een moeilijke partij maar uiteindelijk win ik met een Wazari.Ik was derde geworden en volgende week dus het Dutch Open Espoir in Eindhoven, een meetmoment voor mij.voor foto's klik hier


Tonbridge 18 20 december 2011


Direct Na het NK teams -17 ben ik net zoals vorig jaar naar de trainingsstage in Tonbridge in Engeland geweest. Ik heb hier keihard getraind maar ook erg veel plezier gehad.NK teams -17 17 december 2011


Vandaag hadden we het NK teams -17. Dit deden we samen met Mahorokan. Onze eerste partij moesten we tegen Kenamju. Ik moest tegen Glen Koper. Na een volle 4 minuten judoŽn was er nog geen score. In de goldenscore werd er verder ook niet gescoord, vlaggetjes dus, na lange tijd. Alle drie de vlaggetjes waren voor Glen wat mij verbaasde omdat hij in de laatste minuut van de wedstrijd nog een shido kreeg voor passiviteit. Ons team verloor helaas.Nu moesten we in de verliezersronde tegen Top Judo Nijmegen. Ik moest tegen Ramon Witjes. Deze partij won ik binnen 10 seconden met een voetveeg. Ons team won.Onze derde partij mochten we judoen tegen Judo A7. ik moest tegen Roy Koffijberg. Eerst kom ik achter te staan met een Yugo. Daarna krijg ik nog 2 shidoís. Door mij werd niet meer gescoord, verloren dus. Ons team verloor ook. We lagen er uit en zijn uiteindelijk 7 of 9 geworden.
voor foto's klik hier

Topjudotoernooi Haarlemmermeer 11 december 2011

Vandaag moesten we al vroeg naar Nieuw-Vennep voor het 4e internationale Topjudotoernooi Haarlemmermeer. Vandaag deed ik weer eens mee in de -55kg. Ik moest een uurtje later beginnen dan mijn broer, maar ik deed wel de warming-up met mijn clubgenoten mee.

Na het wachten mocht ik mijn eerste wedstrijd doen tegen Ruben Dessens. Al snel weet ik hem te tillen, maar ik kom keihard op hem neer en krijg last van mijn zij. Toch scoor ik een Yugo. Nadat we een tijdje later op de grond komen, scoor ik Ippon met een houdgreep.Mijn tweede wedstrijd moest ik tegen Ingmar de Groot. Met een Tomo-Nage scoor ik Wazari, gelijk door naar Sankaku-houdgreep die ik 20 seconden vol houd. Gewonnen.Ik stond nu in de halve finale tegen Jaron Kapitein. Ik weet alleen een Wazari te scoren met een Tomo-nage, naar de finale dus!Die mocht ik judoen tegen Kevin koehof. Na een lange partij komen we in de laatste minuut. Er is nog niks gescoord, ik heb hem een aantal keer bijna ik een Sankaku gekregen, maar steeds lukte het net niet. Nu wel, van een Sankaku houdgreep ga ik naar een andere houdgreep omdat Kevin er bijna uitkwam. Met nog het puntje van mijn teen op de mat scoor ik een Ippon die later wordt weggewuifd naar een Wazari omdat Kevin op zijn kont zat. Met nog 2 seconden te gaan weet Kevin niks meer te scoren, ik was dus eerste geworden.


voor foto's klik hierOp maandag en Dinsdag volgde ik, Jeffrey van der Vliet, Tim Banen en Dean Sonder een stage bij Judo Yushi. Deze stage werd gegeven door Nick Lowe. Hij leerde ons heel veel goede technieken die ik zeker uit ga proberen. Op de stage waren Israeliers, een Rus, een Amerikaan en judokaís van Judo Yushi. We hadden ís ochtends een training van 9 tot 11 en ís middags een training van 1 tot 3.


voor foto's dag 1 klik hier
voor foto's dag 2 klik
hier


Open helderse 20 november 2011


Vandaag was het Open Helderse. Ik deed mee in de -55 kg. We moesten al heel vroeg weg van huis want mijn broer deed mee in de -50 kg waardoor hij anderhalf uur eerder moest wegen dan ik.
Mijn eerste partij was tegen Jan Willem Verbrugge. Wat was deze jongen groot, echt een kop groter dan ik ! maar oke.. na een lange 3 minuten judoŽn win ik uiteindelijk de wedstrijd met een Yugo in de goldenscore.Nu mijn tweede wedstrijd tegen Rick Verburg van Mahorokan. Eigenlijk win ik al vrij snel de partij met een Sode.Ik was nu door naar de kruisfinales, en mocht mijn derde wedstrijd judoŽn tegen Jaron Kapitein. Al snel krijgen we allebei een shido omdat we niks deden. Na een halve minuut krijgt hij weer een shido, ik sta dus een Yugo voor. Mijn tweede Yugo scoor ik met een Tomo nage, en nog een Yugo met een schouderworp. Zo blijft het dus heb ik gewonnen.In de halve finale sta ik tegen Naoufal Ez-Zerrad. Ik had al een keertje eerder tegen hem gejudood, maar toen lag ik binnen 10 seconden op mín rug. Een revanche dus! Hij krijgt eerst een shido voor een nep aanval. En daarna krijg ik een shido voor passiviteit omdat ik echt helemaal geen grip op hem kon krijgen. Na een minuutje weer een shido om de zelfde reden. Na een half minuutje lig ik weer op me rug door een lage schouderworp, verloren dus.Nu moest ik voor de 3 plaats alweer tegen Jaron Kapitein. Ik scoor al snel een Yugo met een Sode. Met een overname scoor ik een Yugo en ga ik gelijk door naar Sankaku houdgreep, gewonnen. Ik ben vandaag dus 3e geworden.voor foto's klik hier


5 november 2011 Theo meijer teamtoernooi -17 Leuden.

Vandaag hadden we het Theo Meijer teamtoernooi. We moesten al heel vroeg op de sportschool verzamelen namelijk kwart voor 7. Bij de weging woog iedereen goed. Ons team bestond samen met Mahorokan uit; Matthijs, ik, Chris/Thomas, Eloy, Jim, Ruben en Leslie.Onze eerste wedstrijd hadden wij een vrijloot.

Omdat JC Hercules uit Limburg had gewonnen van BC Vorpommern uit Noord Duitsland moesten we tegen JC Hercules. Ik moest tegen Bjorn Maes. Ik scoor eerst met een overname een Yugo, maar het had minimaal een Wazari kunnen zijn. Een minuutje later scoor ik wel een Ippon met dezelfde overname, gewonnen dus. Uiteindelijk won ons team met 5-2 van JC Hercules.We stonden nu al in de halve finale tegen De Korte. Op het Spaarne toernooi hadden we van hun verloren met 6-3. Maar vandaag was het anders. Ik had geen tegenstander, weer gewonnen dus. Ons team won met 6-1. De finale dus !Deze werd gejudood tegen Theo Meijer Sport. Matthijs had geen tegenstander, 1-0 voor ons. Ik moest tegen Daan ten Heuvel. Het is al lang geleden dat ik tegenover Daan op de Tatami heb gestaan, Hij is ondertussen ook een goede judovriend van ons geworden en ik hoopte dat wij een mooie pot judo aan het publiek zouden laten zien. Toch won ik de wedstrijd vrij snel met een Uchi-Mata waar Daan geen antwoord op had. 2-0 voor ons.Chris en Eloy verloren allebei hun wedstrijden, 2-2 dus. Hierna wist Jim van Thomas ten Heuvel te winnen, 3-2! Helaas verloor Ruben zijn wedstrijd en werdt het toch nog een thriller in Leusden. Leslie moest namelijk zijn partij winnen om eerste te worden. na een lange en spannende wedstrijd wist Leslie met 3 Yugoís te winnen ! wij waren dus kampioen.voor foto's klik hier


29 en 30 okt. 2011 Flanders Cup Lommel

Dit weekend hadden we de Flanders Cup in BelgiŽ. Ik deed dit weekend mee aan de -15 en de -17.
In de -15 deed ik -55kg en in de -17 deed ik -50kg. Zaterdagochtend moesten we al heel vroeg opstaan om naar BelgiŽ te gaan want de weging begon al om half 8. Ik woog ruim onder de 55 kg. En had ook nog in de -50 mee kunnen doen. Vandaag was het systeem om eerst in een poule van 3 of 4 te judoŽn en dan zouden de beste 2 van de poule doorgaan naar de kruisfinales. Als je die dan verliest ben je klaar als je wint mag je verder.

Mijn eerste wedstrijd was tegen Siel van Nieuwenhuyse van judoclub JC Herzele. Siel staat eerste op de Belgische ranking, een goede judoka dus. Na ongeveer anderhalve minuut pakt Siel gekruist over mijn nek heen, ik til hem op en scoor een Wazari, gelijk door naar Sankaku maar dat lukt niet. Siel pakt nog een aantal keer gekuist over mij heen maar dan laat hij zich gewoon vallen. In de laatste minuut krijg ik nog een shido maar zo blijft het, gewonnen dus.Nu mijn tweede wedstrijd tegen Max Wurth van Mahorokan. Al snel scoor ik een ippon met een voetveeg.Ik was nu sowieso al door naar de kruisfinales ik moest alleen nog tegen Connor Mc Nulty van judoclub GBR. Na een minuutje maakte ik een hele domme fout, een verwurging. Ik wist niet dat deze niet mocht en dus Hansumake voor het hele toernooi, ik baalde erg. Maarja.. Morgen in de -17 weer een kans.Ik ging voor morgen al in de avond wegen en woog 49.4 dat is op zich mooi ik wil nml. vanaf januari als ik naar de -17 ga in de -50 kg blijven. Nu eet en drink ik nog wat ik lust maar vanaf december ga ik daar een beetje op letten. Omdat ik al ís avonds ging wegen kon ik de volgende dag een beetje uitslapen. We sliepen bij Donny Donker in een gehuurd huisje! Toen ik in de zaal aankwam kon ik al zien met wie ik in de poule zat. Mijn poule was best wel zwaar als ik naar die anderen keek. Sander van Es, ik en Lim Vladislav. Van Lim heb ik in het verleden op de Antwerpse Open al een keer gewonnen maar dit is een hele goede judoka. Tegen Sander heb ik nog nooit gestaan maar ook hij is erg sterk. Vandaag mochten trouwens wel wurgingen ťn armklemmen.

Ik moest meteen als eerste tegen Sander van Es. Na een lange 4 minuten reguliere tijd kwam de golden score. Na een minuutje werd ik vol geworpen en kreeg Sander een Wazari. Verloren dus.Ik wist al dat de volgende partij tegen Lim wat zwaarder zou gaan worden, er was dan ook niet zoveel hoop meer om door te gaan naar de kruisfinales, maarja, toch gewoon proberen. Mijn tweede wedstrijd dus tegen Lim Vladislav. Na een minuutje judoŽn pak ik Lim in zijn nek, hij maakt een Tomo-Nage, Yugo, en gaat gelijk door naar een armklem. Ik moest dus aftikken en het toernooi was afgelopen voor mij. Toch heb ik een mooi weekend gehad.
voor foto's dag 1 klik hier

voor foto's dag 2 klik hier


23 okt. 2011 Amerhaltoernooi Made

Vandaag was het eerste individuele toernooi voor mij, het Amerhal toernooi. Bij de weging woog ik gewoon goed want ik deed mee in de -55 kg.

Mijn eerste wedstrijd was tegen een onbekende judoka. Al snel scoor ik een Ippon met een voetveeg.Nu moest ik mijn tweede partij tegen DamiŽn den Bleker. Ik scoor met een Ippon-Seo-Nage een Yugo. Hierna doe ik hetzelfde en weer krijg ik een Yugo. Met een Sode scoor ik vervolgens een Wazari en hierna scoor ik een Ippon met een Ko-Uchi-maki-Gomi.Nu mijn derde wedstrijd tegen Bob kroon. We komen gelijk op de grond en ik maak Sankaku houdgreep, Ippon.Nu moest ik de finale tegen weer een onbekende judoka. Met een Tomo-nage scoor ik Yugo. Daarna een Wazari voor een schouderworp. Nadat ik een worp inzet krijg ik een volle klap op mijn neus, de EHBO moest even komen voor een bloedneus uit 2 neusgaten. Toen alles klaar was konden we weer verder gaan. Zodra we op de grond kwamen nam ik hem in een houdgreep en had ik gewonnen.voor foto's klik hier


2 oktober 2011
Districtskampioenschappen teams -15

Vandaag hadden we een team toernooi, de Zuid-Hollandse team kampioenschappen. Ons team bestond uit (-42) Jeffrey van der Vliet, (-46) Rashad Nurmohamed, (-50) Dean Sonder en Rowin van den Brink, (-55) Ziggy van den Brink en (-60) Jorian Haas.

Onze eerste wedstrijd moesten we tegen Muilwijk 1. Ik moest tegen een onbekende jongen voor mij. Na een minuut pak ik hem om zijn middel en gooi ik hem, Ippon. Maar na overleg van de scheidsrechters werd de Ippon weggewoven omdat die techniek niet mocht. Gelijk hierna scoor ik een Ippon met een schouderworp. Ons team won met 5-0.Nu onze tweede wedstrijd tegen Barends sport Noordwijkerhout. Ik had helaas geen tegenstander. Maar ons team won wel met 4-1.

Nu onze derde wedstrijd tegen Muilwijk 2. Ik moest nu tegen alweer een onbekende jongen voor mij. Ik won vrij snel met een schouderworp. Weer won ons team met 5-0.Onze vierde en laatste wedstrijd was tegen Gouweleeuw. Mijn wedstrijd won ik weer snel met een schouderworp, ons team won ook weer met 5-0. Kampioen van Zuid Holland dus.Aangezien ik van de organisatie van Olympisch Vuur 2028 ťťn van de 28 T-shirts heb gekregen die voor jeugdige sporters beschikbaar zijn gesteld was ik erg blij om met het team van vandaag met dit mooie T-shirt op de foto te staan, bedankt jongens !!voor foto's klik hierZondag 11 september 38e Raspoort Spaarne team -17 toernooi


Vandaag na de zomervakantie mijn eerste toernooi en wel een teamtoernooi. Ik moet zeggen dat het allemaal alweer een beetje kriebelt dus ik had er wel zin in. Het Raspoort Spaarne toernooi staat bekend als zwaar teamtoernooi welk ieder jaar door Kenamju (als voorbereiding op het NK teams -17) georganiseerd wordt. Op dit toernooi is het leuke dat er in 4 poules begonnen wordt. Uiteindelijk gaan de nrs. 1 en 2 door naar een winnaarspoule en de nrs. 3 en 4 naar een verliezerspoule waarin de dubbele eliminatie geldt. Hierdoor heeft ieder team dus minimaal 5 wedstrijden.

Vandaag stonden er 16 teams, samengesteld uit de beste judokaís van Nederland, op de mat.
Ons team bestond uit Kwin (-38), Jeffrey van der Vliet (-42), Mathijs van Harten (-46) Ziggy van den Brink (-50), Boy Vogelenzang (-55), Tom van Ree (-60), Jim Heijman (-66), Ruben van der Steen (-73) en Leslie van der Meer (+73).
Op papier zeker geen slecht team heel misschien zelfs wel een team dat voor een podiumplek kon gaan in de winnaarspoule !

Onze eerste wedstrijd moesten we tegen het regioteam Kop Noord Holland. Zij hadden maar 5 judokaís, dus als we maar 1 partij zouden winnen was de wedstrijd al van ons. Ik moest tegen een onbekende judoka. Na een minuut pakt deze mij gekruist vast en mag ik dus een tilworp inzetten, partij gewonnen met een volle Ippon. Ons team won uiteindelijk met 9-0.Nu onze tweede wedstrijd tegen Judo A-Zeven, vooraf zwaar ingeschat. Ik had geen tegenstander dus automatisch met een Ippon gewonnen, als team wonnen we verrassend met 7-2 dus een plek bij de eerste 2 was zo goed als zeker.Nu moesten we tegen Theo Meijer sport, als we zouden winnen waren we poulewinnaar waardoor de loting in de winnaarspoule makkelijker zou zijn. Daar gingen we dan ook voor. Ik moest mijn partij alweer tegen een voor mij onbekende judoka judoŽn. Binnen een paar seconden weet ik mijn tegenstander over te nemen en krijg ik een Yugo. Uiteindelijk win ik de wedstrijd met een Ippon door een Sankaku houdgreep. Weer won ons team met 7-2 waardoor wij, zoals gehoopt, als poulewinnaar doorgingen naar de winnaarsrondeIn de winnaars ronden moesten we tegen Sport Instituut Hoogland. Alweer moest ik tegen een onbekende judoka. Gelijk scoor ik een Wazari met een Tomo-Nage. Een minuut later pakt de jongen gekruist over me heen, tilworp dus. De scheidsrechter geeft ippon maar de andere twee een Yugo. Met een voetveeg scoor ik weer een Wazari, mijn tweede, dus gewonnen. En alweer won ons team met 7-2 wat een genot !We stonden nu dus in de halve finale tegen De Korte. Ik moest tegen Mitchel Klaaijsen. Binnen een minuut Ippon met Tani-O-Toshi. Helaas verloor ons team met 6-3, alleen Jim, Ruben en ik wisten onze partij te winnen.Nu was het hoogst haalbare nog brons maar dan zouden we nog 2 wedstrijden moeten winnen
Onze volgende wedstrijd was tegen Judo Yoshi, als we deze wonnen mochten we om de derde plaats judoen! Ik moest tegen Twan van der Werff. In de 3 minuten wedstrijdtijd weet ik hem in een houdgreep te nemen waar hij uitkomt en bijna twee keer te kantelen met een sankaku maar niks lukt. Golden Score, ik pak Twan diep in de nek en maak een Uchi-Mata die Twan helaas weet over te nemen, verloren dus. Maar gelukkig won ons team wel weer met 7-2.We mochten nu dus om de 3 plaats judoŽn tegen Kenamju 2. Ik moest alweer tegen een judoka waar ik de naam niet van weet, maar ik heb 2 jaar geleden wel tegen hem gejudood. Gelijk scoor ik Wazari met een soort voetveeg. Later scoor ik een Yugo met een Sode-Tsuri-Gomi-Goshi en ga ik gelijk door naar een houdgreep, gewonnen. En ons team won ook met 7-2 dus waren we 3. Al met al een fantastisch begin van dit seizoen en een mooie opsteker voor het -17 team !

voor foto's klik hier.Home | Wie ben ik | Wedstrijdprogramma | trainingstijden | Wedstrijdverslagen | Gastenboek | Linkjes | Nihon Sport | Sponsors | contact | Sitemap


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu